logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Stilzitten als een kikker, Eline Snel


stilzitten-als-een-kikkereline-snel-9789025902186-4-1-image

Stilzitten als een kikker brengt Mindfulness naar je kinderen toe. Want samen met volwassenen hebben ook kinderen hebben het vaak te druk. Er wordt zo veel van ze verwacht! Daardoor kunnen ze soms niet slapen, piekeren ze, zijn ze snel afgeleid en bovendien erg onrustig. De aan-knop doet het, maar waar zit de pauzeknop?

Stilzitten als een kikker wordt met cd  geleverd. Deze cd staat boordevol mindfulnessoefeningen en verhaaltjes. Veel Nederlandse kinderen – en hun ouders – hebben er al baat bij gehad: ze komen erdoor tot rust, leren hun piekergedachten te beheersen en om te gaan met nare gevoelens. Algauw blijken ze zelf naar het boekje of de cd te grijpen om tot rust te komen. Daarbij bewijst Eline een flinke ervaring te hebben binnen dit segment.

Het boek is heerlijk geschreven, lekker vlot en eenvoudig, voor iedereen te begrijpen. Daardoor lees je al met plezier door het boekje. De verhalen die in het boek staan zijn uit het leven gegrepen, en zeer herkenbaar. De vormgeving is sober en modern. Jammer van de zwartwitfoto’s, die in een blauwtint zijn afgedrukt. Daardoor komen ze flets en contrastloos over. Op de cd staan oefeningen en verhalen. Duidelijk is daaruit dat dit Elines eerste cd is die ze inspreekt. De teksten zijn droog ingesproken, met een regelmatige pauze op een plek waar die niet thuishoort. Daar had naar mijn mening meer aandacht aan geschonken kunnen worden. De oefeningen en verhalen die op de cd staan zijn echter wel inspirerend, doe er als ouder je lering mee en pas ze zelf toe!

Stilzitten als een kikker is verreweg de favoriete oefening. Dankzij de handvatten die Eline geeft kun je hem snel en krachtig introduceren, hoewel de oefening niet vergeten mogen worden. Een leerzaam en bruikbaar boekje, dat eigenlijk niet mag ontbreken in onze drukke en hectische maatschappij. En dan blijken kikkers ineens heel slimme beesten!

Stilzitten als een kikker, Eline Snel
Ten Have, september 2012, 136 pagina’s, paperback.
Prijs: 17,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789025902186


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.