logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Stille getuigen, Daniëlle Hermans


In een kasteel langs de vecht huist het Landelijk Instituut voor Forensische Expertise. LIFE, in het kort. Heel eenvoudig en hip gezegd: het Nederlandse CSI. Aan het hoofd staan Madeleine Bekkes en Alex van Brederode. Beiden hebben hun eigen trekken en nukken, maar weten ook precies wat ze doen. Zij weten als geen ander wat de stille getuigen, die achterblijven op een plaats delict, kunnen vertellen.

En er gebeurt heel wat, wat zelfs voor het team van LIFE een flinke uitdaging vormt. Het begint allemaal bij een nieuwbouwwijk, waar de onthoofde lichamen van een jong stel worden aangetroffen. Het team van LIFE zet alles op alles om de moordenaar te pakken, en verzamelen zoveel mogelijk ‘stille getuigen’. Maar het blijft niet bij dit jonge stel, want verderop worden ook een paar onthoofde lichamen gevonden… een spannende zoektocht volgt, waarbij je zowel te maken krijgt met een race tegen de klok als een macabere en bizarre zoektocht naar de dader.

Daniëlle heeft in Stille getuigen een schitterend en vooral spannend boek geschreven. Er zijn weinig échte actiescènes, maar de tijdsdruk en het onderzoek is echt voelbaar. Je voelt echt een soort teleurstelling als er weer een nieuw slachtoffer ontdekt wordt, zó erg leef je mee met het forensisch onderzoeksteam. De technische termen in het boek worden overigens netjes vermeden, het blijft qua onderzoekstechnieken een beetje op de vlakte. Het is echt de CSI-insteek die het hem doet. Zo’n beetje ieder hoofdstuk eindigd ook met een subtiele cliffhanger, waardoor je gemotiveerd wordt om verder te lezen. Een spannende thriller, die je zeker eens moet lezen.

Stille getuigen, Daniëlle Hermans
AW Bruna, juni 2013, 160 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,95 euro. ISBN: 9789022996522


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.