logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Stick Storm Cobra Strike, Goliath


stick storm cobra strike

Er is een nieuwe trend in speelgoedland: Stick Storm! De grappige stokjes gaan letterlijk als een lopend vuurtje door de speelgoedwinkels. Wat is het, vraag je jezelf af, en wat kun je er mee? Welnu: het is eigenlijk een combinatie tussen domino (met die vallende steentjes) en een constructiespeelgoed. Misschien kan ik het beter vertellen aan de hand van mijn bevindingen met de Stick Storm Cobra Strike, één van de varianten die te koop zijn.

In de doos van de Stick Storm Cobra Strike zitten 200 Stick Storm stokjes, de basis van het speelgoed. Deze kun je in elkaar steken, zodat er een soort harmonica ontstaat die aan elkaar blijft zitten. Als je de laatste stukjes maar blijft vasthouden tenminste, want er komt een flinke druk te staan op de grote ijslolliestokjes. Natuurlijk krijg je er ook een handig hulpmiddeltje bij die je met de eerste stokjes helpen, die je een goede start geven. Heb je een flinke sliert gemaakt, en deze 200 stokjes zijn goed voor een sliert van 6 meter (!), dan kun je hem laten knallen. Door de laatste stokjes in de rij los te laten spat het hele bouwwwerk van achter naar voor uit elkaar. Een geweldig en explosief effect!

stick storm looping

Maar in de grote dozen zit meer. Zo vind je in de Cobra Strike doos een aantal hulpmiddelen waarmee je kleine bouwwerken kunt maken. Kubussen, piramides, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken. Hier kun je de sliert overheen, onderdoor of doorheen laten gaan voor extra explosieve effecten. Handig (en een echte lifesaver) zijn de klemmetjes, waarmee je twee stokjes op elkaar kunt vastzetten. Er zitten vier van die klemmetjes in de doos, zodat je ze langzaam kunt afwisselen en doorschuiven. De coolste toevoeging in de doos zijn echter wel de ballonnen met bijbehorende klemmen. Middels een slimme constructie kun je een ballon opblazen, in een klemmetje stoppen en vaststeken tussen de stokjes. Spatten deze uit elkaar, dan schiet de klem los en vliegt de ballon weg! Echt gaaf en leuk, zeker bij de langere banen.

Maar let wel: hoewel de Stick Storm er gemakkelijk uitziet, heb je er wel wat handigheid voor nodig om een flinke baan te bouwen. Handigheid, en de nodige dosis geduld. Heb je de techniek eenmaal onder de knie, en heb je even een rustig moment, dan kun je helemaal losgaan! Tijdelijk is er bovendien een speciale editie van Phineas en Ferb, waarbij je een paar uitknipfiguurtjes krijgt van het vindingrijke duo: houdt ook hun site in de gaten!

Stick Storm Cobra Strike, Goliath
Prijs: 22,95 euro

Er zijn verschillende pakketten verkrijgbaar:

Stick Storm Classic (150 sticks (4.50 meter), 14,99 euro)
Maak bochten in het parcours en laat de sticks alle kanten opspringen.
 
Stick Storm Cobra Strike (200 sticks (6 meter), 22,99 euro)
Bouw constructies met de koppelstukken en klemmen en combineer ze met de Stick Storm-banen. Je kunt complete loopings maken en de sticks met een boog lanceren.
 
Stick Storm Mega Stunt (250 sticks (7.50 meter), 29,99 euro)
Bouw meer constructies met de koppelstukken en klemmen en combineer ze met de Stick Storm-banen. Of met een ballon met wieken die als een helikopter door de lucht vliegt.
 
Stick Storm Super Pack (1.000 sticks (30 meter), 29,99 euro)
Een set met liefst duizend sticks om eindeloos explosieve banen mee te maken.
 
Stick Storm Refill Set 1 (150 sticks (4.50 meter), 7,99 euro)
Een aanvulset met 150 sticks en vier koppelstukken voor nog langere banen.
 
Stick Storm Refill Set 2 (50 sticks (1.50 meter), 7,99 euro)
Een aanvulset met vijftig sticks en veertig koppelstukken voor eindeloos speelplezier.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.