logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Sterren! Simone Arts

sterren

Sterren! is een ontzettend leuk meidenboek over optreden, plankenkoorts, idolen en jaloezie. Precies die dingen die veel voorkomen in het alledaagse leven van meiden. Hoofdrolspeelster in het boek is Sterre. Ze woont met haar ouders boven een kleine theater, Tussen de Schuifdeuren. Sterre houdt dan ook ontzettend veel van muziek en zingt graag. Dan komt daar eindelijk de indejaarsmusical, met een schitterende hoofdrol, waar je zelfs een stukje solo in mag zingen.

Maar als ze auditie doet voor de eindejaarsmusical krijgt ze zoals altijd last van plankenkoorts. Ze wordt erg onzeker en zenuwachtig en verprutst het eerste deel. Haar beste vriendin Doreen, die de sterren van de hemel zingt, krijgt terecht de hoofdrol. Dat zorgt natuurlijk voor de nodige jaloezie en teleurstelling. Na een flinke strubbeling probeert Sterre het toch bij te leggen, en is ze blij voor haar beste vriendin. Gelukkig net op tijd, want nu kan ze haar bijstaan in een moeilijke periode: Doreens moeder blijkt borstkanker te hebben.

Maar dat is nog niet alles. Tijdens haar boze periode komt Sterre vaak in de haven om na te denken en te oefenen. Daar leert ze de jongen Jim kennen, waar ze eigenlijk direct verliefd op wordt. Maar eigenlijk weet ze niet zo veel van hem af – hoe moet dat nu als hij niet meer komt opdagen? Ook speelt Jade een belangrijke rol in het boek: een popster die komt optreden in het kleine theater. En natuurlijk de vele posters van alle artiesten die er ooit hebben opgetreden: hun invloed eindigde niet bij dat optreden, ze blijven zich bemoeien met alles wat er in Sterres leven gebeurt – in en erg komische en kleurrijke manier.

Sterren! is lekker leesbaar. Er zit een heerlijke vaart in het boek, en leest dan ook snel weg. Het boek is voorzien van vrolijke kleurenplaatjes om het aan te kleden, en de tekst wisselt af van verhaallijn tot gesprekken, van mailtjes naar sms-jes. Een super meidenboek. Het heeft alles: muziek, een ster kennen en een ster zijn. En natuurlijk vriendschap, verliefdheid, zenuwen, jaloezie, onzekerheid, BFF’s…

Sterren! Simone Arts
Uitgeverij Holland, mei 2012, 125 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,50 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789025111762


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.