logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Stem op de okapi, Edward van de Vendel en Martijn van der Linden

Stem op de okapiStem op de okapi! Dat is de boodschap die door zowel Edward van de Vendel als Martijn van der Linden niet onder stoelen of banken wordt geschoven. Het staat zelfs reuzegroot op de kaft. Waarom? Omdat dit dier heel vreemd, lief en vooral heel bijzonder is. Pagina na pagina lopen de twee mannen om het vreemde wezen heen, omschrijven het van alle kanten – op een heel grappige en open manier, maar ook een manier waarop je stiekem alles te weten komt over de okapi, dat verre familie is van de giraffe.

Negen delen

Het boek Stem op de okapi bestaat uit negen delen. Dat zijn niet echt hoofdstukken, want je kunt ze kriskras door elkaar lezen. Ze hadden er zelfs negen losse boekjes van kunnen maken, die je allemaal los had kunnen kopen (en dat ook zeker had gedaan). Daarin zie en lees je alles over de okapi: hoe ze geboren worden en hoe hun eerste weken eruit zien, waarin liedjes over de okapi geschreven staan, waarin je okapi’s ziet in heel andere kleuren en ontwerpen, en hoe zo’n vreemd dier er nu eigenlijk uit ziet – en waarom. Het leukst is misschien nog wel het interview met okapi-verzorger Rob, en alle avonturen die hij in de dierentuin meemaakt met deze schuchtere dieren.

Stemmen maar

Stem op de okapi, zo roepen niet alleen Edward en Martijn. Wij waren al een heel klein beetje fan nadat we ze gezien hadden in de Zoo van Antwerpen, maar dankzij dit boek weten we meer over dit bijzondere dier en hebben we er zonder enige twijfel een lievelingsdier bij!

Informatie

Stem op de okapi, Edward van de Vendel
Illustrator: Martijn van der Linden Querido, 144 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: 7-9 jaar. ISBN: 9789045117324

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.