logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Star Wars: Han Solo’s avonturen

Lego Star Wars - Han Solo's avonturenStar Wars is weer helemaal terug van weggeweest. Gelukkig. Want het blijft een te gekke serie – die er alleen maar beter op wordt. Dankzij de LEGO films is de Star Wars wereld nu ook voor een wat jonger publiek toegankelijk gemaakt, met alle items, boeken en films die daar bij kunnen horen. Zoals het boekje Star Wars: Han Solo’s Avonturen. Daarin gaat de LEGO-versie van Han Solo op een uniek avontuur, wanneer hij een ontmoeting heeft met Obi Wan en Luke Skywalker – en tot de ontdekking komt dat zijn geliefde Millenium Falcon weg is!

Speurtocht

Eigenlijk best bizar, dat zo’n groot ruimteschip zo maar van de planeet verdwenen lijkt te zijn, maar het is zoals het is. Han – rebels als hij is – laat Obi Wan en Luke weer alleen met hun missie om de wereld te redden. Maar als hij dat wil doen, kan hij zijn ruimteschip niet meer vinden. Dat maakt het wegvliegen wel een stukje moeilijker! En dus gaan Han en zijn kameraad Chewbacca op zoek. Langs alle handelaren, smokkelaars en boeven die op de planeet rondlopen. Hoewel Han altijd zo onopvallend mogelijk wil blijven (wat best lastig is met Chewbacca naast hem) zal het hem dit keer écht niet lukken om uit de problemen te blijven. De avonturen komen hem keer op keer op zijn pad.

LEGO universum

Wat je niet moet vergeten is dat dit boekje een onderdeel is van de LEGO Star Wars-wereld. Er zijn dus heel wat vrijheden genomen ten opzichte van het eigenlijke verhaal, en overgoten met een grappig LEGO sausje. De echte die-hard Star Wars fans zullen dit misschien niet kunnen waarderen, maar het is en blijft een geweldig leuk avontuur dat niet alleen grappig is maar ook ontzettend spannend. Bovendien is het wel stoer, om even met Han Solo op pad te gaan!

Conclusie over Star Wars: Han Solo’s avonturen

De smokkelaar Han Solo speelt de hoofdrol in dit grappige avonturenboek. De tekeningen zijn heel schetsmatig en ruimtelijk getekend, waarbij je soms zelfs nauwelijks ziet dat het nog om LEGO-poppetjes gaat. De avonturen zijn leuk en spannend, soms een tikje lastig geschreven maar zeker het lezen waard. Door: Score: Star Wars: Han Solo’s avonturen krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Lego Star Wars – Han Solo’s avonturen Meis en Maas, 96 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789030503088. Prijs: 8.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.