logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Stabilo Smartgraph en Smartball

Dat Stabilo pennen fijn schrijven hoef ik niemand uit te leggen. De fabrikant heeft dan ook al jarenlange ervaring in het vervaardigen van schrijf- en tekengereedschap en weet dat je op bepaalde dingen niet moet bezuiningen. Een pen of potlood hoort daar zeker bij. Daarbij heeft Stabilo ook een bijzonder prettig systeem ontwikkeld, dat zorgt voor een ergonomische schrijfhouding. Daardoor kun je langer en zonder klachten schrijven. Wel zo prettig! Maar bij de Smartgraph en de Smartball gaat Stabilo nog een stapje verder.

Het is ze namelijk niet ontgaan dat iedereen met een smartphone of tablet rondloopt. Een nadeel met het werken op zo’n tablet is echter, dat je altijd vette vingers op het scherm achterlaat. Of je tablet nu wel of geen ‘vetvrij’ scherm heeft. Daarbij kan het soms knap lastig zijn om kleine knopjes of snelkoppelingen aan te raken met je vinger. Een aanwijsstokje zou soms zó handig zijn! En dát is nou precies wat Stabilo heeft ontwikkeld: een gereedschap met aan de ene kant een fijne balpen of vulpotlood (resp. Smartball of Smartgraph) en aan de andere kant een aanwijzer voor tablet of smartphone!

Ook die aanwijskant is voorzien van de ergonomische grip. Maar die moet je ook wel echt gebruiken, want dat is ook de manier om het aanwijsdeel te activeren voor het werken met een tablet. Houd je de vingers niet op de juiste plek, dan zal de aanwijzer niets doen. Ben je er eenmaal aan gewend, dan zul je nooit meer de deur uit gaan zonder een Stabilo Smart-gereedschap! Had ik al verteld dat zowel het vulpotlood als de balpen navulbaar zijn?

Smartball en Smartgraph, Stabilo
Prijs: 8,95 euro


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.