logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak je eigen knijpfruit en geef het mee naar school in Squiz


squiz zakjesSquiz. Als je goed luistert naar het woord hoor je Squeeze. Knijpen. Met deze herbruikbare kunststof zakjes maak jij zelf je eigen knijpfruit. Handig, maar ook vooral heel gezond. Zo weet je precies wat je eet, waarbij je zelf bepaalt hoe veel suiker er bijvoorbeeld in je snack zit.

Squiz

De zakjes zijn perfect voor een gezonde snack, een vers tussendoortje. Doe wat fruit in een beker, voeg een beetje vocht toe (of yoghurt, voor een frisse touch) en blenden maar! Even met de staafmixer er doorheen doet al wonderen. Met een lepel vul je nu heel eenvoudig de zakjes. Die kun je vanaf de onderkant namelijk openen via een zip-lock sluiting. Aan de bovenkant zit een grote rode dop die je snel open en dicht kunt maken.

Hervulbaar

Niet alleen zijn de zelfgemaakte snacks in een Squiz heel gezond, het is ook nog eens beter voor het milieu. Deze zakjes kun je namelijk keer op keer gebruiken! Een enkel zakje kan wel tot 50 keer hergebruikt worden. Dat scheelt je dus ook weer 50 andere dure zakjes die je anders gewoon had weggegooid. Zonde! Niet alleen voor je portemonnee, maar ook zeker voor het milieu. Het vullen is trouwens wel even wennen. Je moet er namelijk niet té veel in doen, anders is het knap lastig sluiten. Voor mijn gevoel had ik ze dan ook te licht gevuld, maar door de afmetingen van het zakje zat er toch een nette hoeveelheid in.

Bewaren

Het is natuurlijk wel altijd even opletten waar je de Squiz zakjes bewaart als je ze eenmaal hebt gevuld. Het blijft vers fruit, en dat kan nu eenmaal bederven. De zakjes zijn wel luchtdicht. Je hoeft je dus niet bezorgd te maken over het verkleuren van fruit, maar het is wel aan te raden om de zakjes zo veel mogelijk in de koelkast te bewaren. Of in de vriezer, zodat je altijd een paar gezonde fruitsnacks binnen bereik hebt.

Onderweg

De zakjes van Squiz hebben nog een ander voordeel. Het is eigenlijk een voordeel van alle zakjes knijpfruit. Je kunt ze namelijk eten zonder lepel of vork, direct vanuit het zakje. Geen last van knoeien, vieze handen of andere rommelige zaken. Zo kun je ze overal eten, of dat nu aan tafel is, of onderweg. En met alle vrolijke Squiz dessins is het voor je kindje ook een échte traktatie! Met keuze uit Sophie de Giraf dessins voor de allerkleinsten tot diverse leuke dierenafbeeldingen en zelfs stoere prints van Londen of New York voor de grotere kids.

Over het materiaal

De Squiz zakjes zijn gemaakt van 100% Europese materialen en gegarandeerd vrij van BPA, PVC en ftalaten. Er zijn twee verschillende maten verkrijgbaar: een kleinere versie (90 ml) voor baby’s en peuters en een iets grotere inhoud (130 ml) voor oudere kinderen. Bovendien zijn er aparte siliconen tops beschikbaar, zodat zelfs de allerkleinsten de inhoud makkelijk op kunnen zuigen.

Adviesprijs: vanaf € 5,95
Voor meer informatie: www.kleinegiraf.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.