logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Spy Gear 8-in-1 horloge


Om je helemaal spion te voelen moet je natuurlijk, net als de spionnen op televisie, uitgerust zijn met de juiste en de coolste gadgets. Daar kan een handig horloge niet aan ontbreken! Dit horloge heeft maar liefst acht verschillende functies. Allereerst natuurlijk een klokfunctie. Het heeft weinig zin om te laat te komen bij een afspraak met je bron van informatie of opdrachtgever! Omdat een spion over de hele wereld actief is, heeft het horloge ingebouwde wereldtijden. Jammer genoeg wissel je daar wel heel erg makkelijk tussen: voor je het weet denk je dat je in Hongkong bent!

Een alarmfunctie en stopwatch mogen ook niet ontbreken. Nu zitten we inmiddels op vier functies. Het ingebouwde zaklampje is erg cool, én handig. Hiermee kun je in het donker goed zien, zeker als je onderwerp binnen bereik is. De lamp bedien je met het knopje op de voorkant van het horloge. Binnen bereik, dus. Een andere hele coole functie is de bewegingsdetector. Heb je iets dat niet gestolen of aangeraakt mag worden, hang er dan het horloge aan. Beweegt het voorwerp (je tas, bijvoorbeeld, of je jas) dan gaat het alarm van het horloge piepen! Erg cool. De bewegingsdetector heeft bovendien een timer, zodat je hem eerst rustig kunt neerleggen.

Op de voorkant van het horloge zie je een grijs kantelschermpje: de zevende functie. Dat schermpje kun je gebruiken als vizier (hoewel je niets kunt schieten met het horloge) maar ook gebruiken om de meegeleverde geheimschriftbriefjes te lezen. Die zijn ontzettend druk bekrast. Alles wat je er op schrijft is echt onleesbaar. Tenzij je dit horloge hebt, natuurlijk! Die briefjes kun je in één van de twee rode containertjes stoppen, die je op een afgesproken plek kunt achterlaten. Deze kokertjes zijn waterdicht, en klikt je stevig vast in je horloge. Daardoor heb je altijd twee mogelijkheden bij de hand om briefjes achter te laten voor je handlanger.

Het Spy Gear 8-in-1 horloge heeft een aantal leuke en originele functies. Het rode schermpje belemmert het zicht behoorlijk van het horloge zelf, dat is wel jammer. Als je de tijd goed wilt zien, moet je het eerst openklappen. Het is vooral jammer, omdat je het rode decoderscherm misschien helemaal niet zo vaak gebruikt. Dat geld ook voor de wereldtijden: die hadden best wat minder toegankelijk mogen zijn, bijvoorbeeld met een knopje dat wat minder snel aangeraakt kan worden. De andere functies zijn echter wel supercool en stoer. De vormgeving is stoer en robuust. Het horloge is van kunststof, en heeft een kunststof band. Hij pas zowel kinderen als volwassenen, dat is wel gunstig. De knoppen zijn uitgevierd in fel rood, net als de twee containertjes voor geheime briefjes. Een cool horloge voor spionnen in de dop!

Spy Gear 8-in-1 horloge, Spinmaster
Prijs: 12,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.