Recensie: Spiritualiteit voor Dummies, Sharon Janis

Waar denk jij aan bij het woord Spiritualiteit? Aan spoken, geesten, praten met de doden of het bezitten van enorme krachten? Spiritualiteit is een flink beladen onderwerp. Zeker is wel dat er een onnoemelijke schare gelovers is in het spirituele. In dit boek gaat Sharon Lee er van uit dat Spiritualiteit de kracht van de geest is. Sharon brengt het echt helemaal terug op aarde, en legt in leuke, eenvoudige en vooral duidelijke taal uit wat je er mee kunt doen, waar je het tegenkomt en hoe lang het al bestaat.

En dan kom je al snel op bekend terrein: meditatie, yoga, bidden. Alles om je geest extra kracht te geven, je geest te trainen, waardoor je zelf in alle opzichten een krachtiger persoon wordt. Je zult al snel ontdekken dat als je met de oefeningen aan de slag gaat, je contact met mensen zal verbeteren, de band tussen lichaam en geest sterker wordt, en dat je dromen vanzelf werkelijkheid zullen worden, omdat je meer vastberaden bent en je minder uit het veld laat slaan door tegenslagen.

Sharon Janis leefde tien jaar in een ashram, waar zij video’s over Indiase spirituele filosofie produceerde, voordat ze naar Hollywood verhuisde en met haar werk voor film en tv veel prijzen won. In dit boek deelt ze haar kennis en ervaring. Daarbij ligt de nadruk op het normale leven. Na een flink aantal oefeningen, die nuchter en helder worden uitgelegd, en waarbij ook kritische vragen worden gesteld, komt steevast terug wat je er nu zelf aan hebt, in het normale, het alledaagse. Ook valt op dat het spirituele naast een religie staat. Het overkoepelt geloofsovertuigingen, heeft overeenkomsten en maakt de band mogelijk. Zo kan iedereen dus een sterker, aardiger en verhevener mens worden. Om je te helpen bij de oefeningen kun je gebruik maken van de ontspannende muziek, die op de bijgeleverde cd te horen is.

Spiritualiteit voor Dummies, Sharon Janis
Pearson Education, september 2012, 346 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789043026727

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.