Recensie: Spetterdespat! Nicola Smee


‘Wie wil er met me schuitjevaren?’ vraagt meneer Paard.
‘Ik!’ roepen Poes en Hond en Big.
‘Ik ook, meneer Paard, alstublieft!’ piept Eend.

De koddige dieren uit het populaire ‘Klipperdeklop’ zijn terug! En dit keer nodigt meneer Paard zijn kleine vrienden uit voor een boottochtje over een wel heel wilde zee. Gelukkig zijn de dappere dieren altijd in voor een avontuurtje… of twee. Ideaal prentenboek met een kop en een staart voor de jongste peuters. Ze zullen er geen genoeg van krijgen, en smeken om nóg zo’n boottochtje over de woeste zee.

Spetterdespat gaat over meneer Paard die met een paar jonge dieren gaat varen op zee. Ze gaan steeds verder, en komen steeds hogere golven tegen. Gaat dat wel goed? Het antwoord is (niet verder lezen als je het niet wilt weten): nee. Ze kieperen om! Hulpgeroep alom, maar is dat omdat ze bang zijn, of omdat ze in eerste instantie meneer Paard niet meer zien? Tja, ze hebben natuurlijk allemaal een zwembandje om, dus misgaan kan het eigenlijk niet… Een leuk boek, waar de vaart lekker inzit. De grote, heldere en felgekleurde prenten zijn misschien wat vluchtig getekend, maar verbeelden precies wat er getoond moet worden: ook de spanning en een lichte chaos bij de hoogste golven straalt er zo’n beetje vanaf. Het is dan ook zeker geen straf om het nog een keer te lezen met je kinderen.

Spetterdespat! Nicola Smee
Gottmer, maart 2011, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 11,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789025749200

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.