logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het begin van een must-read magische serie: Spellslinger 1: Vogelvrij

Spellslinger 1 - Vogelvrij

In dit eerste boek van Spellslinger, Vogelvrij, gaat er een heel nieuwe wereld voor je open. Een wereld met een ogenschijnlijk lange geschiedenis, waarin verschillende volkeren naast elkaar leven. Meestal in vrede, maar soms ook niet. Je ervaart deze wereld vanuit de ogen van de bijna-16-jarige jongen, genaamd Kellen. Dat bijna-16 is best belangrijk, want als je bij de Jan’Tep 16 jaar wordt, krijgt je leven definitief vorm. Of je wordt een magiër, of een bediende. En dan is ‘bediende’ nog best een net woord. Het zijn eerder slaven, paria’s onder de Jan’Tep samenleving.

Magische innerlijke strijd

Het is dan ook helemaal niet zo raar dat Kellen zich ontzettend veel zorgen maakt over zijn toekomst. Het is namelijk een briljante leerling – hij kent alle magische bewegingen uit zijn hoofd, tot in perfectie geoefend – maar de tatoeages die door de magie tot leven moeten worden gewekt zijn nog helemaal doods. Er lijkt geen magie door zijn aderen te stromen, hoe hard hij het ook probeert. Tot grote ergernis van zijn vader, een hoge pief binnen de Jan’Tep en zijn jongere zus, die al veel verder is in haar magische training dan het gros van de andere jongeren in hun dorp. Als het hem niet lukt om de beproevingen te voltooien, zal het hem niet lukken om tot de gegoede burgers te komen. Hij zal dan een bediende – een Sha’Tep – worden!

Slimme Kel

Maar Kel is slimmer dan dat hij het gewoon opgeeft. Hij weet ergens, diep in zijn hart, dat magie niets meer is dan nepperij. Uiteindelijk is het toch de stoerste die wint. En dus daagt hij in zijn eerste duel de meest gevreesde tegenstander uit… en wint! Het maakt hem echter niet vogelvrij. In tegendeel: het zorgt er alleen maar voor dat Kellen in grotere problemen komt. Want ja, hij heeft de beproeving behaald, maar niet op de manier waarop hij hem zou moeten halen. Is hij daarom door, of niet? Kel heeft dus grote problemen op de hals gehaald, maar gelukkig is er hulp in de buurt. Er dwaalt namelijk een mysterieuze vrouw door de straten. Een typische cowboysvrouw met rode krullen en een paar pakken kaarten die volgens haar de toekomst voorspellen. Zij ontfermt zich over Kel en geeft hem advies, raad en de nodige kaartlessen. Ze heet Ferius en is een lid van de Argosi-stam, een soort geschiedschrijvers die de verschillende volkeren in kaart brengen – en al hun gewoontes. Een soort zigeuners, zou je kunnen zeggen. Maar er is veel meer aan Ferius dan je zou denken, iets waar Kellen al snel achter komt. Maar hij ontdekt nog veel meer – met name over de geschiedenis van de Jan’Tep en hun gevreesde vijanden…


Recensie over Spellslinger 1: Vogelvrij

CooleSuggesties topper

Vogelvrij is het eerste deel uit de serie boeken over Spellslinger. Deze serie boeken belooft een ware kaskraker te worden. Je zou het kunnen zien als een stoere versie van Harry Potter, waarbij een eenvoudige jongen in een wereld komt die zijn leven compleet op zijn kop zet. Het is aan hem om de juiste keuzes te maken, vrienden te verraden en nieuwe bondgenoten te zoeken. Daarbij leert hij veel over het leven, de liefde en vooral over de magie die door het landschap stroomt.
Door: CooleSuggesties
Score: Spellslinger 1: Vogelvrij krijgt 10 van de 10 punten.

Score: 10


Informatie

Informatie

Spellslinger 1: Vogelvrij,
Illustrator: nvt
Uitgever: Meis en Maas, 420 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789030503101. Prijs: 16.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.