logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Spekkie en Spikkel: Het bal van de Gemaskerde Rat, Marc de Bel

Spekkie en Spikkel: Het bal van de Gemaskerde Rat

Spikkel en Spekkie zijn wereldnberoemde karakters, bedacht door Marc de Bel. In dit boek, dat eveneens geïllustreerd is door Frieda van Raevels, heeft Spikken een probleem. Ze wil namelijk dolgraag naar het jaarlijkse feest dat gehouden wordt door de rat Spekkie en zijn familie.

Ratten en muizen, die horen niet samen te zijn, zo vindt Spikkels moeder. Gelukkig denkt haar vader daar anders over, en wanneer ze twee kaartjes in handen krijgen gaan ze toch. Spikken mag echter niet, want Spikkel is nog te jong volgens haar ouders. Maar Spekkie heeft een oplossing. Hij zou, samn met zijn nichtje, optreden op het vrij podium. Zijn nichtje is echter ziek geworden, en kan niet mee optreden!

Gelukkig kan Spikkel ook schitterend zingen. Is dat de ingang om toch mee te mogen doen met het gemaskerd bal? Het boek, dat geschreven is op niveau AVI E5, is een ontzettend leuk boek dat je kind zeker zal stimuleren om te lezen. Hoewel het voor zowel jongens als meisjes geschikt is, zal het meisjes eerder aanspreken. Dat komt deels omdat het verhaal zich deze keer afspeelt vanuit het meisje Spikkel, deels omdat het gaat over een gemaskerd bal, dat meisjes eerder zal aanspreken.

Spekkie en Spikkel: Het bal van de Gemaskerde Rat, Marc de Bel
Abimo, maart 2012, 96 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. AVI E5. ISBN: 9789059328334

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.