logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Speel met mij, Indigo Bloome

9789401600170 speel met mij

In de erotische roman Speel met mij leer je dokter Alexandra Blake kennen. Ze is getrouwd, heeft twee kinderen en een heel leuke baan. Die baan brengt haar de hele wereld rond om lezingen te geven. Op één van die lezingen staat ze ineens oog in oog met haar oude vlam: Jeremy Quinn. En dan bedoel ik ook letterlijk vlam, want uit de vele herinneringen die in het boek omschreven worden blijkt  dat het tweetal er een heftig liefdesleven op nahield, met Jeremy als leidende persoon.

Ze besluiten wat herinneringen op te halen in zijn penthouse. Na een paar glazen champagne stelt de onweerstaanbare Jeremy haar voor mee te doen aan een gewaagd, psychologisch en lichamelijk spel. Als ze zich vervolgens helemaal aan hem overgeeft, liggen er ook andere gevaren op de loer. Zo wordt ze tijdelijk blindgemaakt: door oogdruppels wordt haar zicht extreem onscherp, en haar oogleden worden verlamd. Zo is ze al fysiek grotendeels overgeleverd aan Jeremy. Ze komt terecht in een wereld die extremer en veel gevaarlijker is dan zij ooit had kunnen vermoeden.

En dan niet direct fysiek gevaarlijk, maar eerder emotioneel. Want, en dan ben ik even heel eerlijk, erg veel verkeerds gebeurt er niet in de penthouse. Natuurlijk hebben ze seks met elkaar, maar Jeremy heeft veel meer (en onschuldigere) dingen voor haar in petto. Wat dit boek zijn pittigheid geeft zijn juist de herinneringen aan vroeger, die Alexandra ophaalt in haar extreme weekend. Het verhaal verliest door die veelheid herinneringen echter wel wat aan zijn vaart, bij het minste of het geringste krijg je een flashback te lezen. Jammer is ook de beperkte diepgang aan de bestaande relatie tussen Alexandra en haar man: is die nou goed, of juist niet? Is er gewoon de sleur ingekomen? En waarom kiest ze er voor om schaamteloos vreemd te gaan, terwijl ze eigenlijk op het congres aanwezig moest zijn? Het komt wel aan bod, maar veel te vluchtig, te kort. Ook irritant is de ‘kennis’ van Jeremy over Alexandra: de kleinste details weet hij nog te herinneren uit hun studententijd. Waarom? Heeft hij een fotografisch geheugen? Een ‘little black book’ waar hij sappige details in opschreef? Speel met mij is echter nog het eerste deel uit de Avalon-serie, wellicht komen er heel wat openbaringen in het tweede en derde deel!

Toch blijft het verhaal grotendeels boeien. Waarom? Omdat het ook wel weer verrassend is. De meeste plannen die Jeremy met Alexandra voor heeft zijn namelijk best onschuldig, en de bizarre, seksuele gedachten die Alexandra er vervolgens op nahoudt zijn dan best grappig!

Speel met mij, Indigo Bloom
Xander Uitgevers, november 2012, 272 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,95 euro. ISBN: 9789401600170


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.