logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Speedlink XEOX en Strike FX controllers voor de PS3


Het gebeurt niet meer zo heel erg snel dat ik ergens enthousiast over wordt. Een van de grootste nadelen van het recenseren, waarschijnlijk. Toch voelde ik een sprankje enthousiasme over deze twee controllers. En dat terwijl er ook minpunten te benoemen zijn – uiteraard. De beide controllers zijn namelijk heel netjes uitgevoerd. Degelijk, solide… ik heb ze allebei in de handen van mijn kinderen durven geven tijdens het testen van Disney Infinity. Hun eerste ervaring met de PS3, overigens, ze zijn zelf eerder bekend met de nagenoeg onverwoestbare Wii-controllers en Wiimotes. En dan is een grote controller met van die kleine joystickjes toch wel even wennen! Speedlink Strike FX De Speedlink Strike FX vond ik het meest op de originele controller lijken. Een gladde, kunststof afwerking, analoge controllers onderin, pijltjestoetsen, twee geweldig terugverende schouderknoppen… het is dat de vormpjes van de actieknoppen anders zijn en er een ander merkje op staat… en dat er een kabel aan zit. Had ik dat an gezegd? Een klein minpuntje is dat natuurlijk, hoewel… de kabel is maar liefst 2,5 meter lang. Daar kom je dus een heel eind mee. En je zit nooit zonder energie, je kunt blijven gamen! Bijkomend voordeel is de lagere prijs, en… je kunt m ook op je pc aansluiten. Wil je liever een draadloze controller, dan raad ik je zonder twijfelen de Speedlink XEOX aan. Deze is wel draadloos, hoewel je er een apart stickje voor nodig hebt die je in de USB-poort van de PS3 moet steken. Met dat USB-stickje maakt je PS3 (of PC, want daar kun je hem ook op gebruiken) contact met de XEOX controller. Die verbinding is solide en zonder vertraging. Ben je een echte shooterfan of vechtersbaas, dan kun je profiteren van de quickfire-functie. Daarbij hoef je niet telkens op de knoppen te rammen!
speedlink_xeox_pro_analog_wireless
Speedlink XEOX
De controller is voorzien van een fijne rubber coating, waardoor hij ook na lang gamen of spannende momenten niet uit je hand glipt. Ideaal! Je kunt tot 10 uur spelen op de oplaadbare accu. De controller heeft natuurlijk twee analoge joystickjes en schouderknoppen. Grappig detail: de linker joystick zit niet in het midden, maar heeft gewisseld van plek met de cursortoetsen. Dat is even wennen, maar zorgt zeker voor volwassenen voor een fijne, ergonomische game-ervaring. Beide controllers hebben natuurlijk force feedback. Het leuke is dat beide controllers te gebruiken zijn op zowel de PS3 als de PC. Het probleem van de bekabelde Strike FX is te overzien, maar het is wel bijzonder jammer dat de XEOX niet de koppelen is met de PS3 zonder de USB-stick. Een klein offer, gezien het gamecomfort, afwerking en de degelijkheid van de controller. Een geweldige prijs-kwaliteitverhouding! Speedlink XEOX en Strike FX controllers voor PS3, Speedlink Prijs: ca. 36 euro / 20 euro Dit product bij: Speedlink


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.