logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Speedlink Torid controller voor PC en Playstation 3


Als je regelmatig een game speelt op je Playstation 3 dan weet je waarschijnlijk ook dat het er niet altijd even subtiel en rustig aan toe gaat. Knoppen worden ingedrukt alsof je een echte treker van een geweer overhaalt, het gaspedaal tot aan het asfalt indrukt of misschien denk je dat als je de knoppen héél hard indrukt, je dan hoger springt of harder rent. De TORID Gamepad is een universale gamecontroller die tegen al dat gamegeweld is opgewassen.

Bij deze Speedlink Torid gamecontroller, die (heel handig!) in het zwart, wit en groen verkrijgbaar is, zit een kleine bluetooth adapter. Die schuif je in je PS3 of je computer, waarna je direct een bluetooth verbinding maakt. Om de controller op te laden kun je gebruikmaken van de 80cm lange USB-kabel, die je koppelt aan je PS3, computer of een oplader voor bijvoorbeeld je smartphone. De Speedlink Torid is voorzien van twee technieken, waar games gebruik van kunnen maken: XInput en DirectInput. met een eenvoudige schakelaar wissel je van de ene functie in de andere.

Om het gamen wat cooler en leuker te maken is de controller ook voorzien van een vibratiefunctie en heb je de mogelijkheid om een turbofunctie in te schakelen, waarmee je kunt snelvuren. Erg handig! Zoals je op het plaatje ziet zit de linker analoge stick op de plek waar normaal gesproken de cursortoetsen zitten. Dat lijkt wat onlogisch, en het is ook even wennen. Maar ik kan je verzekeren dat het een stuk ergonomischer is dan de oude plek: je zult veel langer kunnen gamen! Ook de rubber coating aan de zijkant zorgt voor een extra houvast. Je hoeft de controller niet te knijpen om ‘m in je handen te houden. Zowel op je PC als je PS3 ben je altijd klaar voor actie. Met een volle accu kun je overigens 10 uur vooruit. Het enige nadeel van deze controller is wel dat je dat kleine adaptertje ook nodig hebt voor je PS3. Als je twee van deze controllers hebt en je de controller tijdens het gamen wil opladen, dan zul je dat kleine adaptertje uit je PS3 moeten pulken, voor je de USB-kabel kunt aansluiten om ‘m op te laden.

Let daar dus op als je gamed, je kunt er ook voor zorgen dat de controllers opgeladen klaar liggen voor actie. En dan heb je met de Speedlink Torid een superfijne én handige controller. Hij ligt fijn in de hand, speelt geweldig, is degelijk én 29,95 euro is natuurlijk écht een koopje voor een goede controller.

Informatie

Torid controller, Speedlink
Prijs: 29,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.