logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Sourcy water met een fruitsmaakje voor kinderen


sourcy water met een fruitsmaakjeDrinken is heel belangrijk. Hoewel veel mensen de twee-literregel aanhouden is dat niet nodig. Sterker nog: voor kinderen is een liter vocht per dag al genoeg. Normaal gesproken, volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Veel kinderen vinden water echter niet heel erg spannend en lekker. Ze houden meer van zoet. Maar een liter gezoet drinken, dat is ook niet de bedoeling! Dat is ook weer niet gezond. Sourcy, hofleverancier van bronwater in Nederland, gaat de uitdaging aan met unieke pakjes Sourcy Water met een Fruitsmaakje.

Coole samenwerking

De pakjes zijn gemaakt in samenwerking met Walt Disney. Zo heeft iedere smaak een eigen karaktertje. Pluto heeft het pakje met sinaasappelsmaak gekregen, Mickey Mouse heeft water met aardbeiensmaak en Donald Duck krijgt water met banaansmaak. En geen nood: de drankjes hebben een minimale hoeveelheid toevoeging. De sinaasappelvariant heeft slechts 0,1% sinaasappelaroma, terwijl de aardbeiensmaak komt van slechts 0,3%. Het aroma is puur natuur. De waters hebben dus geen enkele kunstmatige toevoeging. En dat is een heel vertrouwd idee!

Beleving

Dankzij de kleurrijke verpakking zorgt het Sourcy water met een fruitsmaakje voor een leuke beleving. De kinderen verwachten een uniek en lekker drankje en zullen het met plezier aannemen. De smaak is echter heel subtiel. Het drankje heeft weinig gemeen met de zoete drankjes die ze zullen verwachten – zeker met wat oudere kinderen zal het wellicht een teleurstelling vormen. Voor jongere kinderen is het juist weer wel een oplossing. Een ander klein nadeel zit hem in de scholen en de opvang: zitten de kinderen op een ‘gezonde school’, dan zou het zo maar kunnen dat leerkrachten of opvoeders de pakjes aanzien voor zoete drankjes vol suiker… en dan moet je kind maar mondig genoeg zijn om duidelijk te maken dat het gaat om water met een smaakje! Een verpakking van zes pakjes kost 1,59 euro (adviesprijs).


Recensie over Sourcy water met een fruitsmaakje

Water met een fruitsmaakje: die benaming dekt de lading perfect. Het is namelijk water met een subtiel fruitsmaakje. Iets té subtiel, als je het mij vraagt, maar ik ben dan ook een echte zoetekauw. Of juist niet: een vers glas water gaat er altijd in. Maar dit smaakje is nét niet. Onze kinderen vonden het ook niet heel erg lekker, hoewel de verpakking direct in de smaak viel.

Score: 6


Informatie

Water met een smaakje, Sourcy
Meer weten?
Prijs: 1.99 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.