logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Soupmaker, Philips

soupmaker hr2200

Soep hoort bij ons eten. Het is helemaal ingebakken in onze cultuur. Veel mensen hebben zelfs niet eens gegeten zonder eerst een bordje soep te hebben gehad! En moeilijk maken is het natuurlijk niet. Je hebt er eigenlijk alleen maar een beetje geduld voor nodig. En tijd, om bij de pan met soep te blijven, af en toe te roeren en ervoor te zorgen dat de boel niet overkookt.

Maar dat het makkelijker kan, dat is ook duidelijk. En zie daar: de soupmaker van Philips! Het apparaat werkt dan ook kinderlijk eenvoudig. Je stopt alle benodigde ingrediënten in de roestvrij stalen kan, je kiest het gewenste programma, en je wacht de tijd af. Hoor je de pieptoon, dan kun je aan tafel!

De soupmaker heeft vier programma’s: een voor gladde soep, een voor ‘gewone’ soep, een programma voor compotes en een normale blenderstand. Daarnaast heeft de soupmaker een pulsfunctie, voor als je hem zelf nog even wilt pureren. De tijden variëren uiteraard, waarbij de cremesoep de langste tijd nodig heeft van 23 minuten.

soupmaker sfeerbeeld

Wat is onze menging? Het concept is briljant en eenvoudig tegelijk. Heel kort door de bocht heb je een waterkoker en een blender, die met verschillende programma’s kunnen samenwerken. Bij de normale soep profiteer je enkel van de timer en de overkookpreventie, maar voor de compotes en gladde soepen is het een handige combinatie, die je zowel werk als afwas scheelt. Je hoeft immers niet meer alles over te gieten in een blender!

Bij de gladde soepen wordt allen mooi gepureerd. Bizar om te zien hoe tomaten, in kwarten gesneden, samen met wat bouillon en een teentje knoflook na een krap half uur veranderd is in een gladde tomatensoep! Ook de compotes waren een succes. Over de kippensoep waren we minder enthousiast. Alles was netjes gaar, maar de kip was aan elkaar geklonterd tijdens het koken. De soep was dus tijdens het koken niet doorgeroerd.

Schoonmaken gaat. Ook snel. Zowel de kan met verwarmingselement als het deksel met blender mogen niet ondergedompeld, en enkel onder de kraan afgespoeld. Dat is dus zo gedaan! Een echt hygiënisch gevoel geeft het echter niet… Os alles wel goed schoon? Met de duidelijke handleiding en dito receptenboek is succes gegarandeerd, maar we adviseren hem wel vooral voor gladde soepen en compote-fans. Voor normale soepen is het wel handig, maar niet briljant.

Soupmaker HR2200, Philips
Prijs: ca. 110 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.