logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: SophieGreen schoonmaakmiddelen

Schoonmaken is een noodzakelijk kwaad. Het moet, maar niemand (nou ja – bijna niemand) vind het echt leuk. En dus zijn we scheutig met middelen om het zo snel en makkelijk mogelijk te maken. Robotstofzuigers en zelfs robotramenwassers worden ingezet en we zijn scheutig met schoonmaakmiddelen. En om die laatste gaat het Sophie Green. Al die plastic flessen en chemische middelen zijn niet goed voor ons milieu! Dat kan anders. Dit is de SophieGreen-manier van schoonmaken.

Een fles

One bottle to rule them all. Nou ja – dat is misschien niet helemaal waar, want binnen het assortiment van Sophie Green zijn verschillende schoonmaakmiddelen verkrijgbaar. Allesreiniger, badkamerreiniger en keukenreiniger zijn de verschillende schoonmaakmiddelen binnen het assortiment van Sophie Green. Het één-flesconcept straalt uit naar de navulverpakkinkgen die jij voor jouw Sophie Green-fles (of iedere andere fles met een inhoud van 750ml) kunt gebruiken. Die ene fles gebruik je keer op keer, tot hij echt stuk is. Is je fles leeg? Dan koop je een navulzakje, vul je de fles met water en schenk je de inhoud van het zakje in de fles.

Beter voor het milieu?

En in welk opzicht is dat beter voor het milieu? Nou: de navulzakjes zijn van karton. Die kunnen dus gewoon bij het oud papier en worden gerecycled. Ja, plastic flessen worden ook gerecycled, maar hebben toch een grotere impact dan zo’n kleine kartonnen verpakking. Bovendien wordt er met al die flessen schoonmaakmiddel heel wat water vervoerd in vrachtwagens, grote kartonnen dozen en ga zo maar door. De impact van het navulsysteem is dus een stukje groter dan je zou denken! Maar dat is niet alles. SophieGreen houdt van de natuur en dat ruik je. Van speels en tikkeltje rebels tot die oude en vertrouwde geuren. SophieGreen’s geuren bevatten ingrediënten die al generaties lang geliefd zijn zoals citroensap, soda, groene zeep en eucalyptus. Gemixt met thee, sinaasappel en Patchouli. Je ontdekt het allemaal in Sophie’s Blue Rebel, Sunny Lemon, Orange Patchouli en de White Pearl. De schoonmaakmiddelen zijn vrij van Schoon en vrij van parabenen, fosfaten, chloor, ammonia en EDTA’s.

Schoonmaken maar!

En dat is wel even wennen. Ik moet zeggen dat ik normaliter een emmertje pak met een scheut allesreiniger erin om de ruimtes één voor één schoon te maken. Dat kan nog altijd. Ook SophieGreen heeft potjes met schoonmaakmiddel die je in een emmer kunt schenken. Heel handig voor een grote schoonmaak. Maar voor de kleine, wekelijkse klusjes? Dan kun je ook de spuitbus erbij pakken. De spuitbus en een poetsdoek, dat is alles! Even sprayen, uitvegen en door. Sneller en efficiënter. En… omdat je niet overal met een drijfnatte doek overheen gaat, droog alles ook een stuk streeplozer op. Vooral in de badkamer en keuken zul je dat meteen opmerken.

SophieGreen is exclusief verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten; zowel in de winkel als online. (€3,59 2x navullingsproducten en €3,79 Sopje) 


Recensie over SophieGreen schoonmaakproducten

CooleSuggesties topper

Ik ben om. Voor mij geen emmertjes meer voor die wekelijkse poetsbeurten. Dat scheelt een hoop gedoe, maar is ook beter voor het milieu. Een paar flessen SophieGreen in de kast en klaar! De schoonmaakmiddelen ruiken heerlijk subtiel en benemen de adem niet, zoals veel krachtige schoonmaakmiddelen wel doen. Ze maken – voor zover ik kan beoordelen – net zo goed schoon en zijn heel eenvoudig in gebruik. Bovendien scheelt het een hoop plasticafval per jaar. Een beter milieu begint bij jezelf – en het maken van de slimme keuzes.

Score: 9


Informatie

SophieGreen schoonmaakproducten
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 3.59 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.