logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Soof, Splendid Film

SOOF

De Nederlandse film Soof heeft al heel wat stof doen opwaaien toen deze in de bioscoop draaiden. Het is een confronterende film in z’n grappigste soort. Hoofdrolspeelster Soof, een rol van Lies Visschedijk, blijkt heel wat vrouwen aan te spreken. Daarnaast spreken ook haar man Kasper en haar verse vlam Jim (gespeeld door Dan Karety) een grote rol in de film – en Soofs leven, natuurlijk. Al die ophef is overigens terecht: het is echt een heel leuke film, die ondanks alle uitspattingen regelmatig best spiegelend werkt!

Uitdaging

Soof is bijna 40, getrouwd, woont op een boerderij en heeft drie kinderen. Haar man werkt hard, heeft het bijna altijd druk en heeft daardoor voor haar weinig tijd. Soof zelf zoekt een uitdaging in de catering. Regelmatig haalt ze haar keuken overhoop om de lekkerste hapjes op tafel te zetten. Dat loopt aardig, maar niet altijd vlekkeloos. Hulp krijgt ze van twee vriendinnen en haar zweverige moeder. Maar er mist iets. IETS klopt er niet in haar leven. Het is een sleur, een gewoonte om dag in, dag uit hetzelfde te doen.

Drukte

Dan mag ze een catering uitvoeren op een feestje waar de Amerikaanse choreograaf Jim aanwezig is. Hij geniet terecht van alle hapjes, maar vooral van het uitzicht: hij heeft een oogje op Soof laten vallen. Dankzij hem krijgt Soof het ineens heel erg druk. Zo druk, dat het gezin er onder lijdt. Kasper, die zijn baan al een tijdje niet meer ziet zitten, neemt ontslag en besluit Soof alle ruimte te geven om zich te ontwikkelen. Om zelf bezig te gaan, gaat hij een oude schuur opknappen tot een state of the art keuken, samen met een heel grappige Poolse klusjesman die nauwelijks Nederlands spreekt.

Relatie

Dat alles brengt Soof echter alleen maar meer in verwarring. Wat wil ze nu eigenlijk? Haar man Kasper, die z’n knappe uiterlijk langzaam aan het verliezen is en eigenlijk ook geen tijd meer voor haar heeft door de hele verbouwing, of geniet ze juist van alle aandacht die ze van Jim krijgt, van haar cateringbedrijfje en alle uitdagingen? Je begrijpt: de relatie komt flink op spanning te staan in deze toch grappige film, en Soof ontdekt langzaam maar zeker wat er belangrijk is in haar leven.

Ga direct naar Soof op BOL.com.

Soof, Splendid Film

Tijdsduur: 104 minuten, Komedie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 14 euro), Blu-ray (ca. 18 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Miranda Vos Veltmeijer avatar

  reactie over de dvd Soof.
  actiecode: 38459

  Net als Soof ben ik gek op koken en bakken alleen of samen met mijn dochters (11 en 15 jaar).
  Deze DVD heb ik vandaag gekregen van mijn lieve dochters voor Moederdag.

  Paar maanden heb ik een kookworkshop bijgewoond in de Molen van Robert Boon. Ik was hier samen met een groep sporters van mijn werk. (Sportcentrum Fit In Motion) ik heb toen een fazant paté mogen maken van Robert Boon. Het is echt een geweldige chef kok. Ik heb er echt van genoten zoals hij alles uitlegt en klaarmaakt.

  Ik zou het een eer vinden om dit nog een keer mee te mogen maken.

  Vriendelijke groeten,

  Miranda Vos Veltmeijer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.