logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Sony NW-A35 walkman


Walkman – vroeger was het dé manier om muziek te luisteren vanaf je cassettebandje. Tegenwoordig loopt iedereen met een smartphone rond om dat te bereiken (en eerlijk gezegd: met veel betere geluidskwaliteit dan de cassettebandjes van weleer). Toch is de naam Walkman onlosmakelijk verbonden met draagbare muziekspelers. Na de beste tijd van de cassettebandjes is Sony namelijk de digitale weg ingeslagen, en daar staan de ontwikkelingen nog lang niet stil. Zie hier de Sony NW-A35: de nieuwste telg uit de reeks walkmans. Met een paar coole nieuwe features!

Design

Wat vooral opvalt is het ontwerp van de Sony NW-A35 walkman. Die ziet er simpelweg strak, modern en gelikt uit. Lekker klein en compact ook. Bijzonder aan deze walkman is dat het scherm aanraakgevoelig is. Je kunt alle functies activeren en instellen middels het 3,1 inch grote touchscreen. Omdat dat inderdaad niet zo handig is als je de walkman bijvoorbeeld in je jaszak hebt, vind je aan de zijkant ook nog gewone knopjes. Deze zijn bovendien voorzien van puntjes en ribbeltjes, zodat je eenvoudig kunt voelen welk knopje je bedient. Dat zien we graag, en dit vormt natuurlijk een pluspunt boven bijvoorbeeld muziek luisteren op je smartphone.

Beter geluid

Het grootste voordeel van de NW-A35 walkman is wel zijn geluidskwaliteit. De kleine muziekspeler beschikt over de mogelijkheid om hi-res audio af te spelen: daarmee hoor je bijna de kleding kraken van de muziekspelers. Ongelofelijk helder en ruim, dát is pas echt genieten van muziek. Maar: dan moet de muziek wel voorbereid zijn op hi-res afspelen natuurlijk. Normale mp3’s klinken ook ruimtelijk en helder, maar missen die openheid en helderheid. Bij de NW-A35HN krijg je een in-ear koptelefoon geleverd waarmee ruis wordt onderdrukt – je hebt minder last van het omgevingsgeluid, waardoor de muziek optimaal tot zijn recht komt. Nadeeltje is daar wel dat je ook echt minder meekrijgt van wat er in je omgeving gebeurt. Opletten geblazen, dus!

Draadloos

Het stoere aan de A35 is niet alleen zijn touchscreen (waarop bijvoorbeeld ook de cover komt te staan, de artiest en alle info die je maar kunt wensen) maar ook dat deze walkman beschikt over bluetooth en NFC. Daarmee koppel je hem niet alleen snel en gemakkelijk aan een draadloze koptelefoon, maar ook aan een bluetooth speaker. Zo kan iedereen, zonder problemen, meegenieten van jouw muziek. In topkwaliteit, uiteraard.

Conclusie over Sony NW-A35NH

Deze walkman is alles wat je in een muziekspeler kunt wensen. Klein, licht en beschikkend over een geweldige geluidskwaliteit. Super handig dus voor wanneer je geen grote en lompe smartphone wil meenemen en toch wil genieten van muziek. Dat formaat komt met een prijs: de lettertjes op het display zijn behoorlijk klein. Het touchscreen reageert echter vlot en gericht, wonderlijk genoeg heb ik bij het instellen bijna geen enkele fout gemaakt. Daarnaast beschikt deze walkman over de mogelijkheid hi-res muziek af te spelen (met een geschikte koptelefoon) en muziek af te spelen via bluetooth. Een draadloze koptelefoon of speaker koppel je snel via NFC. De speelduur (45 uur normaal, 30 uur hi-res) is heel erg goed.
Door:
Score: Sony NW-A35NH krijgt 8 van de 10 punten.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.