logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Snottebellenslakkensoep? Heerlijk! Geronimo Stilton

Snottebellenslakkensoep-Heerlijk

Snottebellenslakkensoep, daar zul je vast nog nooit van hebben gehoord. Wij ook nog niet, tot we het verhaal van Duifje Duistermuis hadden gelezen. dat verhaal heeft Duifje opgestuurd naar Geronimo, die er maar wat graag gebruik van maakt om hem te drukken in De Wakkere Muis, het dagblad waar Geronimo hoofdredacteur is. Duifjes verhaal gaat over het moment dat Mario, de kok in het huis van Duifje Duistermuis, indruk wil maken op een heel beroemde recensent, Madnav. Hij heeft daarvoor een oeroud recept opgedoken, dat snottebellenslakkensoep heet. Daar moeten een paar heel bijzondere ingrediënten in verwerkt worden, waaronder tranen van een triest spook, moerasmodder en een snottebel van een snottebellenslak.

Dertien ingrediënten die je niet zo maar in je keukenkastjes hebt staan… daar moet je dus wel even naar zoeken. Iedereen in huis krijgt een taak om bepaalde ingrediënten te zoeken, en dankzij die goede organisatie is dat zo gebeurd. Maar dan… is Mario opeens verdwenen. Hoe moet dat nu verder? Hoe krijgen ze die snottebellenslakkensoep op tijd klaar om de recensent Madnav te kunnen bedienen? Mario blijkt de zijn ontvoerd door de gemene Neulrat, die zelf graag de hoogste beoordeling krijgt.

Zoals je gewend bent van de boeken van Geronimo Stilton heeft ieder boek een eigen thema. Dat is in dit boek niet anders, en dit keer gaat het over spreekwoorden en gezegden. Door het hele boek heen vind je dergelijke uitspraken, waar achter in het boek nog dieper op wordt ingegaan. Daarnaast kom je natuurlijk de bekende elementen tegen: grote en sfeervolle illustraties, een spannend verhaal en een flink antal woorden die op een wel heel bijzondere manier zijn vormgegeven, zodat je al meteen ziet wat ermee wordt bedoeld. Daardoor zijn de boeken van Geronimo ook zo gewild: ze lezen snel weg, zijn spannend (en niet kinderachtig) en stimuleren kinderen daarom ook zonder uitzondering om meer te gaan lezen. Smottebellenslakkensoep? Heerlijk! is het tweede deel van zes boekjes uit de Groene Reeks, een nieuwe indeling in de boeken van Stilton.

Informatie

Snottebellenslakkensoep? Heerlijk! Geronimo Stilton

Illustrator: Ivan Bigarella, Antonio Campo en Daria Cerchi
uitgever, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789085922964

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.