logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De snelste zebra van de wereld, Youp van ’t Hek


de-snelste-zebra-van-de-wereld-youp-van-t-hek-9789025862688-voorkant

Youp van ’t Hek heeft wederom met Georgien Overwater hebben hun handen wederom in elkaar geslagen voor het schrijven van een kinderboek. Een leuk kinderboek, wel te verstaan, waarbij een misverstand zorgt voor een bijziender spannende wedstrijd. Hoofdrolspeler in dit boek? De snelste zebra van de wereld. En die heeft niet zo heel erg veel vrienden meer in het bos.

Waarom? Nou, omdat hij graag aan iedereen laat zien hoe snel hij is. Dor wedstrijdjes met ze de houden. En dat wint hij telkens, wat natuurlijk niet leuk is voor de andere dieren. Als de zebra weer eens door het bos rent, op zoek naar iemand die een wedstrijdje te houden, krijgt hij nul op rekest. Niemand wil een wedstrijdje tegen hem rennen. Maar ja, wie is dat, die Niemand? De dieren maken dankbaar gebruik van deze spraakverwarring, en moedigen zebra luidkeels aan in zijn wedstrijd tegen Niemand!

Het boek is ontzettend grappig, vooral omdat alle dieren met elkaar onder een hoedje lijken te spelen. Allereerst verstoppen ze zich achter de bomen, maar als de kans zich voordoet doen ze vol overgave mee in het nieuwe spel. De tekeningen zijn vlot en vluchtig, maar duidelijk genoeg om het verhaal te ondersteunen. Een leuk prentenboek voor alle strebertjes in de dop: doe eens sportief, en zoek een eerlijke strijd!

De snelste zebra van de wereld, Youp van ’t Hek
Leopold, augustus 20123, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789025862688


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.