logo-liggend-wit-donkerblauw

Met slechts 5 ingrediënten en 15 minuten tijd is het echt een Snel Klaar Kookboek


snel-klaar-kookboekHet zal overal wel hetzelfde zijn: een dag heeft te weinig uren. Het is rennen, vliegen, vallen en weer opstaan geblazen. Zie dan nog maar eens te letten op je gezondheid. Er is zo veel bij te houden, iedereen wil alsmaar aandacht. Zijn het niet je huisdieren of je kinderen, dan is het je vrouw wel, of een kameraad via Facebook. Het Snel Klaar Kookboek zal wellicht een uitkomst kunnen zijn.

Tijd kwijt met koken

Koken is een beetje verloren tijd. Nee, het is heerlijk om te doen, maar eigenlijk ook wel jammer dat juist het koken voor anderen het ‘momentje voor jezelf’ is dat je zo hard nodig hebt. Soms zijn er gewoon leukere dingen om te doen. Wat in elkaar timmeren (opbouwend bedoeld), een muziekinstrument leren spelen, een spel spelen, dat soort dingen. En dan moet je toch een uurtje vooraf al beginnen met het koken. Jammer! In het Snel Klaar Kookboek hebben ze het daarom over een unieke boeg gegooid. Alle recepten bevatten slechts 5 ingrediënten en staan in 15 minuten op tafel. Klinkt goed, niet?

Variatie

En dat is het ook! Je hebt zelfs een redelijke keuze aan recepten, als je zo naar de inhoudsopgave kijkt. Voorgerechten, soepen, snelle hap (ha! hoe dubbelzinnig), hoofdgerechten en zelfs desserts ontbreken niet in dit boek. Maar dan moet je soms wel genoegen nemen met een binnenbochtje hier en daar. In het Snel Klaar Kookboek wordt bijvoorbeeld nog al wat rauw gegeten (wat helemaal niet verkeerd is) en ze maken ook dankbaar gebruik van halffabricaten die je kant-en-klaar in de supermarkt kunt kopen. Dat is weer eens wat anders dan de gangbare kookboeken!

Zelf kiezen

Het is dus even wennen, die recepten in het Snel Klaar Kookboek. Ik weet bijvoorbeeld dat sommige mensen (ik noem geen namen) het geen avondeten noemen als het niet warm is, of wanneer er geen aardappels aan te pas komen. Tja, ieder zijn meug natuurlijk. Ikzelf probeer graag wat uit en zie dan ook al heel wat smakelijke gerechten. Van de zomer zal de meloensoep zeker op tafel komen, maar voor nu… gegrilde kip met gember, met een panna cotta met passievruchten toe. Eet smakelijk! En geniet van je extra vrije tijd.

Conclusie over Larousse Snel Klaar Kookboek

Het Larousse Snel Klaar Kookboek staat vol recepten die je binnen een kwartier op tafel zet. Daarbij wordt regelmatig gebruikgemaakt van kant-en-klaar producten of koude gerechten. Ze zijn allemaal haalbaar, eenvoudig en mooi in beeld gebracht. Door: Waardering: Larousse Snel Klaar Kookboek krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Larousse Snel Klaar Kookboek, Lannoo, 320 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24.99 euro. ISBN: 9789401438698

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Viv Schobben avatar

    Avondeten moet eigenlijk idd warm zijn 😉 dat ben ik met diegene eens haha. 5 ingrediënten en in 5 minuten klaar….dat klinkt IDEAAL!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.