logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Sneeuwwitje, Benjamin Lacombe


sneeuwwitje_groot

Soms moet je dicht bij de basis blijven. In dit geval het klassieke verhaal van de gebroeders Grimm: sneeuwwitje! Het originele verhaal is naar de 21e eeuw getild door Piet De Loof, waardoor het kort, bondig en geweldig leest. De aandacht wordt echter voornamelijk getrokken door de fantastische prenten van de Franse illustratir Benjamin Lacombe (Een melodie van ijzer en staal, Nachtegaal).

De combinatie van de heldere, verhalende tekst en de betoverende prenten maakt Sneeuwwitje een heerlijk boek om te lezen en vooral te bekijken. De gladde, strakke tekentijl van Lacombe komt helemaal tot zijn recht: het is zowel sprookjesachtig mooi als betoverend eng. De fantastisch uitgewerkte, bijna steriele tekeningen worden afgewisseld met wat grovere zwartwitprenten. Dat doet overigens niets af aan de stijl, want Lacombes signatuur is onmiskenbaar aanwezig in iedere prent. Een fantastische bewerking van het oude sprookje!

Sneeuwwitje, Benjamin Lacombe
Abimo, augustus 2012, 48 pagina’s, hardcover.
Prijs: 17,50 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789059328860

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Schrijver en illustrator Benjamin Lacombe schuwt een beetje zwartgalligheid en drama niet in zijn boeken. Zijn illustraties, groots, emotioneel en dramatisch, ondersteunen zijn verhaal op iedere wijze. In dit geval, in het mooie prentenboek Ondine, lees je over Ridder Hans. In het boek worden de mooie tekeningen van Benjamin gecombineerd met transparante vellen, die ook voorzien zijn van illustraties. Daardoor ga je als het ware op ontdekkingsreis door de omgeving van het verhaal, zoals we dat ook zagen bij het boek Sneeuwwitje. […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.