Recensie: Smurfen: Zoek en vind Knutselsmurf, Peyo


Smurfen zoek en vind knutselsmurf

Waar is Knutselsmurf? Hij lijkt wel verdwenen! Net nu Smurfin een nieuwe spiegel nodig heeft en Brilsmurf zijn bril moet laten herstellen. Help jij hem mee smurfen? En natuurlijk zijn de Smurfen nog een heleboel andere dingen kwijt. Vind ze allemaal terug in dit boek!

In dit zoek en vind-boek van de Smurfen staan 12 grote platen, met daarin een ontzettend gedetailleerde en goed gevulde tekening van de Smurfen. Je ziet ze tijdens een piratenfeest, tijdens een slakkenrace, het opruimen van de magische bibliotheek, met z’n allen op de foto, zelfs een jaarlijkse picknick, een dagje aan het meer en een voetbalkampioenschap mogen niet ontbreken! Iedere plaat wordt vergezeld van een kort en summier verhaaltje, verteld in een kadertje in de rechter onderhoek. Leuk, en zeker een leuke inleiding voor wat er te zien is op de plaat.

Links van de Smurfen tekening staat een kolom, met daarin tien kleine plaatjes. Hierin staan Smurfen getekend, maar ook voorwerpen of andere beeldelementen. Voor ieder zoekonderwerp staat een gekleurde stip. Die heeft een functie, daarover zodadelijk meer. Die zijn soms groot, maar meestal erg klein. Je zult echt in de details moeten zoeken! Bovendien is het zoeken van de Smurfen niet bepaald eenvoudig: in de linkerkolom staan ze namelijk netjes geportretteerd, maar in de tekening… tja, dan zitten, liggen of rennen ze, en soms zie je zelfs maar een klein stukje! Dat wordt dus geblazen! En dan blijkt dat kinderen ineens bijzonder goed kunnen opletten en heel precies weten wat ze waar hebben gezien. Heb jij zelf een steuntje in de rug nodig? Achter in het boek staan de oplossingen: kleine schematische plaatjes zijn aangevuld met kleurrijke cirkeltjes, die overeenkomen met de kleuren van de stippen. Een superleuk boek waar je gezellig samen met je kind in kunt neuzen, maar waar ze ook zeker zelf goed mee uit de voeten kunnen.

De Smurfen: zoek en vind Knutselsmurf, Peyo
Standaard uitgeverij, mei 2012, 24 pagina’s, hardcover.
Prijs: 8,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789002247132

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.