logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het avontuur gaat verder. Recensie: De smurfen en het verloren dorp


De Smurfen en het Verloren Dorp

De Smurfen – wie kent ze niet? En na een spannende films, waarin live action werd gecombineerd met animatietechnieken, is het nu toch echt tijd voor een complete animatiefilm. Geen enkele acteur is gewond geraakt tijdens het maken van deze films. In deze film draait het om het aloude probleem van ons vertrouwde smurfendorpje: het identiteitsdilemma van de Smurfin. Want wie is ze eigenlijk – waar staat ze voor? Waar iedere smurf zo zijn eigen kwaliteit heeft en een bijpassende naam, is Smurfin… Smurfin.

Problemen

Tijdens deze beslommeringen proberen Brilsmurf, Potige smurf en Klungelsmurf haar een beetje op te vrolijken door de gaan wakeboarden door de bomen. Tijdens hun avonturen komen ze akelig dicht in de buurt van Het Verboden Bos, waar een enorme muur omheen is gebouwd. Als de Smurfin hier te dicht in de buurt komt, ontdekt ze iets bijzonders – een geel mutsje, van een wezentje dat akelig veel lijkt op een Smurf. Maar… dat kan toch helemaal niet? Terwijl ze daar over denkt, worden ze gepakt door de gemene tovenaar Gargamel.

Dubbele missie

Het kan niet anders of Gargamel ontdekt het nieuwe mutsje. Met dat mutsje in zijn hand weet hij – met behulp van de toverketel – te achterhalen waar die nieuwe Smurfen zich bevinden. Want waarom zou je telkens hetzelfde Smurfendorp lastigvallen, terwijl je ook een nieuwe kunt plunderen? Gelukkig weten onze vier blauwe vriendjes te ontsnappen voor ze tot magisch ingrediënt worden gemaakt. Eenmaal teruggekomen in het dorpje krijgen ze huisarrest van Grote Smurf. Maar niet voor lang – het viertal sluipt er tussenuit en samen gaan de Smurfen op zoek naar het Verloren Dorp. Als dat al bestaat.

Benieuwd wie de Nederlandse stemmen voor De Smurfen 2: Het Verloren dorp inspreken?

Magische wereld

Wat zo gaaf is aan De SMurfen en het Verloren Dorp, is dat er achter die muur om het Verboden bos een gigantische magische wereld zit. De bekende grappen van de Smurfen worden dan ook vermengd met een geheel nieuwe wereld – en dat schept veel mogelijkheden voor de filmmakers. En bovendien krijgt Smurfin weer een nieuw doel in het leven – het bijeen houden van de drie jongenssmurfen. En ontdekt ze dat ze niet de enige meisjessmurf is in de wereld!

Conclusie over De Smurfen en het Verloren Dorp

Een nieuwe kans voor de Smurfen. Na een paar grappige en stoere animatiefilms met echte acteurs moeten ze het nu helemaal zelf weten te rooien. De doelgroep is daardoor een stuk breder. Gelukkig worden er genoeg grappen gemaakt op verschillende niveaus, zodat hij ook voor oudere kijkers nog erg leuk is om te zien. Knap gemaakt, een stuk meer in stijl van de oude tekenfilms, met veel actiemomenten.
Door: CooleSuggesties
Score: De Smurfen en het Verloren Dorp krijgt 8 van de 10 punten.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.