logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Smartmax Build & Light


SmartMax Build & Light

Twee jaar geleden mochten we al aan de slag met het constructiespeelgoed SmartMax. En nog steeds is het speelgoed in trek bij mijn jongens, inmiddels 5 en 7 jaar oud. Dat komt natuurlijk door de eenvoudige manier waarmee je er mee kunt spelen. In de stevige staven zitten krachtige magneten, waarmee je de staven aan elkaar kunt koppelen. Er is een kleine beperking: je kunt alleen warme kleuren met koude kleuren combineren, niet met elkaar. plus en min, je kent het wel. Om dat probleem op te lossen (en coole figuren te kunnen maken) kun je gebruik maken van metalen bollen, die je kunt gebruiken om de staven te combineren.

suggesties-8

En dat terwijl het speelgoed zelf al geschikt is voor kinderen vanaf 1 jaar! De populariteit heeft het – denk ik – vooral te maken met de veelzijdigheid en het gemak waarmee je vormen en bouwwerken maakt. En de veelzijdigheid ervan. Jonge kinderen kunnen lekker experimenteren met de magneten en de zwaartekracht, iets oudere kinderen kunnen mooie vormen maken, terwijl nog oudere kinderen (kleuters en ouder) aan de slag kunnen met het maken van driedimensionale bouwwerken. Vorig jaar kwamen te eerste uitbreidingssets: SmartMax autootjes en glijbanen, met panelen waarmee je nog stevigere bouwwerken maakt. De nieuwe toevoeging van 2013 is de serie Build & Light: staafjes met een lampje erin! De lampjes zitten in de lange staven. Deze kun je open schroeven, om er vervolgens een AAA-batterij in te steken. Met een knopje op de zijkant zet je de lampjes in een nieuwe stand: aan, knipperend of uit. Supercool, vooral in deze donkere dagen!

suggesties-7

In de set zelf zitten 9 metalen ballen, 4 lange staven, 8 medium staven, 4 kromme staven en 2 lichtgevende staven: een rode en een groene. En natuurlijk kun je deze grote doos zonder problemen combineren met andere SmartMax die je al in bezit hebt. Zo kun je nóg grotere bouwwerken maken! En er natuurlijk mee spelen, want SmartMax is zonder problemen te combineren met… nou ja… met alles eigenlijk. Maak er een garage van voor je auto’s, een stoel voor je poppen, bruggen, huisjes… de grootste beperking is de fantasie van de kinderen.

SmartMax Build & light, SmartMax
Prijs: 69,99 euro

SmartMax Lighthouse, SmartMax
Prijs: 39,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.