logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Smart Max Specials Racers en vliegtuigen, Smart Games

De SmartMax speelgoedproducten zijn vorig jaar verschenen als nieuwste lijn in het SmartGames assortiment. Met deze staafjes en bolletjes was het al mogelijk verschillende bouwwerken te maken, maar wie denkt dat dat SmartMax daarmee aan zijn limiet zat, heeft het mis. SmartGames heeft met het oog op de feestdagen verschillende leuke uitbreidingen op het assortiment bedacht om zo nog meer bouwmogelijkheden te creëren met de verschillende SmartMax-onderdelen. En uiteraard zijn alle uitbreidingen volledig compatibel met de eerder uitgebrachte producten van Smartmax.

De speciale onderdelen zijn eenvoudig te klikken op de bekende onderdelen. Gelukkig worden er in de dozen zelf ook genoeg staafjes meegeleverd, zodat je ook als je geen basisset of uitbreidingsset in je bezit hebt, er toch lekker mee kunt spelen.

Het bevestigen gaat dan ook heel eenvoudig: sommige onderdelen, zoals wielen, de cockpit of vleugels, klik je op het staafje (of het staafje klik je in het onderdeel, net hoe je het wilt zeggen). Deze zal zich dan vastzetten met een solide Klik, waarna je er naar hartenlust mee kunt spelen. De onderdelen klemmen zich goed vast, zodat je de voertuigen ook zonder problemen kunt vastnemen bij de wielen of vleugels.

Dan zijn er onderdelen die je moet vastklikken met een magneetje, zoals bijvoorbeeld de propeller. Daarbij verbaast de kracht van de kleine magneetjes me nog steeds: net als de grote verbindingsbollen heb je namelijk een enorm solide verbinding, die niet gemakkelijk los zal laten!

Met deze sets heeft SmartGames hun fantastische product SmartMax een geheel nieuwe dimensie meegegeven. Hierdoor ontstijgt het product het abstracte enigszins, en wordt het visueler en tastbaarder om ermee te spelen. Niet dat dit dan een groot probleem is: duizenden kinderen hebben er al vele uren mee gespeeld, en zullen dat ook zeker blijven doen, ook zonder deze uitbreidingssets, maar heb je een keer misgegrepen op wieltjes, of gebruikt je kind de staafjes erg graag als raket of vliegtuig, grijp dan je kans en máák het er van!

SmartMax Special Racers (€15):
Deze uitbreidingsets zijn bestemd voor snelle kinderen. Je kan met SmartMax-onderdelen twee leuke wagens bouwen, waarmee je tegen vrienden kan racen. Beide wagens kunnen elkaar trouwens ook magnetisch afstoten.

SmartMax Drive & Fly (€25):
Met de Drive & Fly-set maak je niet alleen de grond, maar ook het luchtruim onveilig. Er zitten in de set verschillende onderdelen om zowel vliegtuigen en vrachtwagens mee te maken.

SmartMax Special Airborne (€15):
Bij de uitbreidingsset mocht er natuurlijk niets ontbreken waarmee de lucht onveilig gemaakt kan worden. Dankzij SmartMax Special Airborne kan je razendsnelle vliegtuigen, straaljagers of zelfs raketten ontwerpen.

SmartMax Special Express (€25):
Tuuuut tuuut! Hier komt de Special Express-uitbreidingsset van SmartMax. Dankzij deze uitbreidingsset kan je niet alleen de stevigste treinen maken, maar ook auto’s en vrachtwagens construeren, is mogelijk.

SmartMax Basic Stunt (€60):
De uitbreidingsets hierboven zijn allemaal kleine toevoegingen. De Basic Stunt-uitbreiding is net iets meer dan dat. De onderdelen die in deze doos zitten laten je toe om wagens te maken, die je vervolgens over een zelf geconstrueerde brug te laten rijden, of van een schans te laten vliegen.

SmartMax uitbreidingssets, Smart Games
Leeftijd: vanaf ca. 2 jaar
Prijs: vanaf 15 euro

Dit product bij: Smart Games |  BOL.com

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.