logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Smart eggs, Goliath Games


Je hebt van die wijsneuzen, die nogal makkelijk denken over het oplossen van puzzels. ‘Eitje,’ krijg je dan te horen. Nou, dan weet je in ieder geval dat ze de Smart Eggs van Goliath Games nog niet kennen. Dat zijn namelijk knap ingewikkelde puzzeleieren, waat je niet te licht over moet denken!

De eieren zien er heel eenvoudig uit. De buitenkant is bezaaid met een aantal ronde gaten en sleuven. De bedoeling is dat je het meegeleverde staafje, waaraan twee bolletjes zitten, aan de bovenkant in het ei steekt, en aan de onderkant er weer uithaalt. Dat klinkt eenvoudig, maar… In het midden van het ei zit een heel doolhof! En daar moet je dus met dat stokje met de twee bolletjes doorheen zien te schuiven. Zonder dat je het doolhof ziet, inderdaad. Een kwestie van voelen, uitproberen en vooral logisch nadenken. Het stokje steek je telkens aan alle kanten uit het ei, om het dan weer via de sleuven een stukje te kunnen verschuiven. Een denkpuzzel dat je geduld enorm op de proef zal stellen.

De eieren zijn er in verschillende niveaus en uitvoering. Op dit moment kun je acht verschillende Smart Eggs sparen, in moeilijkheidsniveau 3 tot en met 9. Die moeilijkste variant ziet er een beetje spannend uit, met al die doodskoppen, maar de andere zien er veel leuker en ook wat luxer uit. Zoek maar eens op Fabergé, dan heb je een ideetje. Of Google op Smart Eggs, natuurlijk! Het zijn geweldig leuke puzzels. Onze jongens van zes en acht jaar hadden heel veel steun aan een eenvoudige ouzzel, om het principe van de puzzel te leren kennen. Daarna gingen ze geduldig aan de slag met puzzel niveau 9, die ze uiteindelijk konden oplossen. Maar… Hoe ver kom jij?

Vanaf maart 2015 liggen er zes Smart Eggs (adviesprijs 6,99 euro) in de winkels. Prachtige gadgets om te zien en te verzamelen.

Smart Egg Groovy: Met de Smart Egg Groovy (level 3) maak je een tijdreis naar de jaren zeventig. Blijf kalm als je de weg dreigt kwijt te raken en groove on!

Smart Egg Hive: Probeer niet te veel na te denken bij de Smart Egg Hive (level 4). Laat je handen de groene golven volgen en je vindt de oplossing.

Smart Egg Jester: Sommigen vinden de Smart Egg Jester (level 4) eng, anderen vinden hem juist grappig. Dat hangt helemaal van je stemming af.

Smart Egg Techno: Rock hem, beweeg hem, druk hem, trek hem, wring hem, schud hem en los hem op. Simpel, die Smart EggTechno (level 7). Of toch niet?

Smart Egg Lava: Hou je hoofd koel. De Smart Egg Lava (level 8) is voor spelers die tegen de hitte kunnen.

Smart Egg Skull: De Smart Egg Skull (level 9) is zeker niet voor watjes, maar voor de hardcore puzzelaar. Rock & roll!

Speelgoed en spellen koop je bij:

Na wat oefening kun je er heel handig in worden:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.