logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Smackies – veilig darten voor kinderen


IMG_7129

Darten is een tijd lang ontzettend populair geweest, zeker nadat een Nederlander het wereldkampioenschap heeft gewonnen. Logisch dat kinderen ook graag met deze pijltjes willen werpen, maar echt een goed idee is dat natuurlijk niet. Het blijven scherpe en daardoor gevaarlijke voorwerpen waar vrij eenvoudig ongelukken mee kunnen gebeuren. Spellenfabrikant Goliath heeft nu een heel veilige variant bedacht en gemaakt, die ook nog eens een stuk cooler is dan de bekende variant: deze kun je in de speelgoedwinkel vinden onder de naam Smackies.

Je zou Smackies kunnen omschrijven als een combinatie tussen een dartpijl en de shuttle van badminton. Door deze unieke vormgeving komt je grappig uitziende Smackie altijd op zijn zuignapje terecht. En dat is natuurlijk wel zo handig!

In totaal zijn er 11 verschillende shuttles te koop, die kun je dus zoetjesaan gaan verzamelen. Bovendien kun je iedere smaak in nog verder aanpassen naar je eigen wensen en smaak. Er zitten namelijk stickers in iedere doos met daarop grappige gezichtsuitdrukkingen. Die kun je op de smaak is plakken om een unieke en eigen uitstraling te geven. Het is de uitdaging om de drie special editions te vinden: de Gouden Smackie, de Glow Smackie en de Glitter Smackie. In de grotere dozen kun je ze vinden, maar je weet niet welke je gaat krijgen!

IMG_7155

Dat is nu precies de bedoeling van dit spel? Eigenlijk is dat heel eenvoudig. In een doos Smackies zitten stickers met daarop getallen. Die getallen verwijzen naar de punten die je verdient als jouw Smackies daarop terechtkomen. Je kunt de stickers plakken op ieder glad oppervlak, maar let wel op met behang en pas geverfde oppervlakken. Dat schijnt namelijk niet zo’n briljante combinatie te zijn :-). Iedere deelnemer aan het spel krijgt alle pijltjes en mag ze gooien richting de stickers. Raak je een sticker, dan heb je de punten verdiend! Je kunt dan zelf bepalen hoeveel punten je in totaal moet behalen, of je kunt natuurlijk gewoon korte partijtjes spelen en kijken wie er per ronde heeft gewonnen.

Smackies is een erg leuk spel. De zuignap een van de pijltjes doen het bijzonder goed en plakken echt op ieder glad oppervlak. Door de vormgeving van de shuttles en het feit dat het zwaartepunt aan de voorkant ligt komen ze vrijwel altijd op de zuignap terecht. De shuttle zelf is aan de achterkant zacht en flexibel, zodat je weinig kans hebt op beschadigingen aan je meubilair of ramen. De stickers laten zich eenvoudig bevestigen en zijn ook weer snel te verwijderen. Wil je buiten aan de slag met dit spel, dan zul je eerst moeten zoeken naar een gladde ondergrond: op buitenmuren of houten schuttingen blijven de stickers jammer genoeg niet kleven.

Smackies is in allerlei varianten te koop. Zo zijn er acht Smackies Starter Packs (adviesprijs: 3,99 euro per starter pack) met steeds een shuttle in een andere kleur. In de Smackies Main Set (adviesprijs: 9,99 euro) zitten niet alleen drie kleurrijke, grappige shuttles, maar ook een doelwit. Doel van het spel is zoveel mogelijk punten te scoren door de schijf op de juiste plek te raken. Je kunt solo spelen of samen met anderen. In de Smackies Big Set (adviesprijs: 15,99 euro) zitten vier gewone shuttles plus een special edition Smackie: een glow in the dark, een gold of een glitter shuttle. Bovendien zitten in de big set liefst vijf doelwitten waardoor je een hogere moeilijkheidsgraad kunt kiezen.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.