logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De liefde voor koken blijkt uit het boek van Georgina Hayden: Slow


slowSlow is een kookboek waarbij de liefde voor het koken het belangrijkste ingrediënt is. Want in tegenstelling tot de naam Slow, komen er bijzonder weinig Slow Cooking-recepten (waarbij je gerecht een flinke tijd langzaam staat de pruttelen) in voor. Het zijn daarentegen recepten met veel deel-ingrediënten (kruidenmengsels, olie op smaak) die je vooraf moet voorbereiden en in je keukenkastje klaar kunt hebben staan.

Bijzondere recepten

De recepten van Georgina Hayden hebben een mediterraanse inslag: niet zo vreemd, aangezien ze van origine uit Griekenland komt. De liefde voor het koken heeft ze ook weten door te voeren in haar werk. Als voedselstyliste van Jamie Oliver heeft ze heel wat meer meegekregen dan je zou denken. Een vrouw naar mijn hart, in ieder geval als het gaat om het koken – verder ken ik Georgina niet natuurlijk 🙂  maar wat wel opvalt is dat de recepten lekker normaal zijn. Gewoon bakken in een mooie klont boter, een scheut suiker in de nagerechten. Gewoon, zoals we veertig jaar geleden kookten. Lekker divers. Niet te veel eten, iedere dag wat anders op tafel zetten en je bent al een heel eind klaar. Bovendien is het altijd goed om te koken zonder pakjes en zakjes. Duurt dat langer? Ja, wel een beetje, maar het zorgt voor een gezonde maaltijd waar de liefde van afstraalt. En dat proef je!

Ingrediënten

Door de mediterraanse recepten in het boek kom je soms wat ingrediënten tegen die moeilijker verkrijgbaar zijn in Nederland. Achter in het boek vind je manieren om bepaalde kruidenmengsels zelf te maken, maar voor sommige ingrediënten zul je toch echt gewoon op pad moeten. En zoeken naar bijvoorbeeld een granaatappel, urad dal of groene kardemompeulen.

Conclusie over Slow

De recepten uit het kookboek Slow duren helemaal niet zo lang als je in eerste instantie zou denken. De mediterraanse gerechten worden vooral met liefde bereikt. Niet alle ingrediënten zijn even goed verkrijgbaar in onze supermarkten, wees daar op voorbereid. De recepten zijn duidelijk omschreven en voorzien van smakelijke foto’s. Door: Score: Slow krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Slow, Becht, 277 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789023015338. Prijs: 24.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.