logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Slot Marsepeinstein – pakjes in gevaar, Studio 100

Wanneer nieuwsgierige Jonas op het kasteel van Sinterklaas terechtkomt, is dat het begin van een spannend avontuur. Iemand wil namelijk pakjesavond én daarmee ook Sinterklaas saboteren. Jonas ontdekt dat de betoverde graaf Ferdinand hier achterzit. Die wil zich wreken op zijn aartsrivaal Sinterklaas. Aan Jonas om Sinterklaas én pakjesavond te redden…

Het is zover: pakjesavond! Maar weer strooit iemand roet in het eten. Sinterklaas vindt onderdak bij Robin en haar tante, en roept de hulp in van Jonas en zijn opa. Samen moeten ze pakjesavond redden en die gemene Ferdinand voor eens en voor altijd onschadelijk maken.

Deze serie is op dvd verschenen in 2011, en is het overduidelijke vervolg op de serie van 2010, Slot Marsepeinstein – Het mysterie van de pakjesmachine, waarin we kennismaakten met de gemene graaf Ferdinand de 1ste, die op wonderlijke wijze naar deze eeuw is getransporteerd. Zijn plan, om Sinterklaas te dwarsbomen, was in de eerste serie goed gedwarsboomd door Jonas, die Ferdinand in een boek heeft weten te vangen. Helaas blijkt Ferdinand te zijn ontsnapt, en weet hij wederom Sinterklaas dwars te zitten. Op pakjesavond, wel te verstaan! De verwijzing naar de eerste serie is vooral in de eerste afleveringen onmiskenbaar aanwezig, wat wel voor een goede introductie zorgt, maar wel vervelend is voor diegenen die de serie niet gezien hebben: wat is er toen allemaal gebeurt? Waarom kent iedereen Ferdinand? Een boel vragen die op de kijkertjes worden afgevuurd, en veel handelingen die heel natuurlijk ogen, maar voor de niet-ingewijden echt een groot mysterie vormt. Wel leuk overigens dat ook Jonas in deze serie zijn aanwezigheid toont, als doorlopende serie is hij dan ook wel geslaagd.

Studio 100 staat natuurlijk bekend om zijn perfectionisme en leuke verhaallijnen. Ook in deze serie is dat zeker het geval. Om wat tijd te besparen worden er in het begin redelijk wat introducties overgeslagen, en maken ze het zich misschien wat makkelijk met verwijzingen naar het eerdere avontuur, hoewel er wel wat toelichting wordt gegeven op bepaalde gebeurtenissen en handelingen. De personages en karakters zijn leuk en goed uitgewerkt, en sommige personen maken ook echt een psychologische groei door. Dat mag ook wel, in een serie van ruim 7 uur. Gelukkig bestaan de drie dvd’s uit kortere afleveringen, zodat je in in delen van kunt genieten. Iedere schijf bestaat namelijk uit bijna 2,5 uur aan film, dat is nog al wat! Maar één ding is zeker: volgend jaar zal de dvd-box weer uit de kast gehaald worden, en zullen de kinderen net als nu enorm genieten van de spannende avonturen, mysterieuze gebeurtenissen en vooral van de magie rondom Sinterklaas. Kijk ook eens naar Slot Marsepeinstein: de zak is zoek!

Slot Marsepeinstein – pakjes in gevaar, Studio 100

Tijdsduur: 420 minuten op 3 dvd’s, Avonturenfilm.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 16,99 euro)

Deze film bij:  BOL.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER