logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Slim en supersnel schoonmaken, Gavin Cleany

Kijk – als je Cleany heet, moet je daar natuurlijk wel wat mee doen. En misschien ken je hem van social media: Gavin Cleany geeft tips om makkelijker, beter en milieuvriendelijker schoon te maken! In zijn eerste boek: Slim en Supersnel schoonmaken geeft hij 99 cleantok hacks en legt hij uit waar je op moet letten bij het schoonmaken.

Raaijen

Natuurlijk heet Gavin in het echt niet Cleany met zijn achternaam – hoewel dat wel een briljant toeval zou zijn! Nee, achter Gavin Cleany schuilt eigenlijk Gavin Raaijen, accountmanager healthcare bij BOMA, het grootste bedrijf voor schoonmaakproducten in België en Nederland. Vanuit die kennis en zijn pas ontdekte voorliefde voor schoonmaken ontstond zijn platform met cleaninhacks op Facebook en Tiktok.

Schoonmaakles

Het meest interessante en leerzame deel vond ik eerlijk gezegd het eerste hoofdstuk. Daarin krijg je juist geen schoonmaakhacks voor de kiezen, maar tekst en uitleg waarom je bepaalde schoonmaakmiddelen moet gebruiken, hoe ze werken en waarom het soms beter is om te wachten dan meteen vol gas te geven. Ook tips voor de beste sponzen, doeken en watertemperatuur voor bepaalde klussen was echt verhelderend.

Cleantoks op papier

Vervolgens neemt Gavin Raaijen (sorry: Gavin Cleany) je mee naar de verschillende ruimtes in huis, waarin hij je tips geeft om alle hoekjes schoon te maken en meest-voorkomende klussen te klaren. Een flink aantal daarvan zul je ook vast kennen. Sommigen zijn niet eens heel erg nuttig of gewoon onnodig om te doen en in bepaalde gevallen mistte ik zelfs een waarschuwing, bijvoorbeeld voor het schoonmaken met azijn in de douche – wat nadelige effecten kan hebben op je douchetegels (dus; altijd afspoelen!). Een concreet kritiekpunt voor het boek is de inhoudsopgave, die ieder hoofdstuk op pagina 14 laat beginnen…


Ga direct naar Slim en supersnel schoonmaken op BOL.com.

Recensie over Slim en supersnel schoonmaken

Slim en supersnel schoonmaken geeft je 99 tips om alle voorwerpen in huis schoon te maken. Maar of ik met een theezakje over mijn monitor ga? Nah… ik denk dat ik die tip echt even oversla! Dat doe ik wel een keer bij een testmodel 😉 Veel van de tips zijn gesneden koek, sommigen hadden wat uitgebreider omschreven kunnen worden. De tekst en uitleg in het begin van het boek vond ik wel prettig, want wat gebruik je nu zoal om je huis schoon te maken… en is alles wel echt nodig?

Score: 7


Informatie

Titel: Slim en supersnel schoonmaken
Auteur:
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 156
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789401497374
Prijs: 21.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.