logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Sleepy Hollow seizoen 3 graaft en speurt verder naar de monsters in de wereld


sleepy-hollow-seizoen-3 Na het tweede seizoen van Sleepy Hollow scheiden de wegen van agent Abbie Mills en Ichabod Crane. In het derde seizoen springen we negen maanden verder, naar het moment dat Ichabod weer contact opneemt met Abbie. Met een verzoek om hulp, welliswaar. Daarbij valt meteen op dat Abbie niet meer bij de politie zit, maar promotie heeft gemaakt naar de FBI. Dat neemt echter niet weg dat het kwaad nog steeds op de loer ligt: demonen, heksen en ander gespuis liggen in donkere hoekjes te wachten om hun slag te slaan. En het is aan Ichabod en Abbie om hen tegen te houden.

Oud vel

Ichabod Crane is overigens zo’n 250 jaar oud. Voor die leeftijd ziet hij er nog heel erg goed uit, maar dat komt omdat hij in de toekomst tot leven is gewekt door mysterieuze krachten. Zijn ‘leven’ is namelijk verboden met die van de Headless Horseman, een monster aan wie hij zich door een heks heeft laten koppelen. De monsters die hij moet verslaan hebben veelal hun oorsprong naar de begindagen van de Verenigde Staten, en een ervaringsexpert als Ichabod kan vaak de doorslag geven naar een succesvolle strijd. In het derde seizoen van Sleepy Hollow beleef je vol spanning en avontuur.

Pandora

In Sleepy Hollow, seizoen 3, is er weer een nieuwe vijand die Ichabod en Abbie het hoofd moeten bieden. Die is er in de vorm van een krachtige vrouw. Je kent haar wel, die vrouw met het magische doosje: Pandora. Zij wil de wereld flink teisteren en pesten, en laat het ene na het andere monster los in de wereld. Daarbij gaat ze natuurlijk over lijken, waarbij deze misdaden weer op het bordje van FBI-agent Abbie terecht komen. Zij kan weer rekenen op de hulp van Ichabod en archief-expert Jenny Mills, het jonge zusje van Abbie. Samen lossen ze de mysteries op die hen op het pad komt. Zoals bij veel van dit soort series loopt er een subtiele rode draad door de afleveringen, maar gaat het vooral om de losse afleveringen, waar oplossingen gezocht worden voor de problemen die dan gelden. Een spannende horror-serie, die teruggrijpt naar de tijd van patriotten en ontdekkingsreizigers. Jammer genoeg zijn de special effects niet altijd even briljant, maar de spanning zit er altijd goed in. Sleepy Hollow, seizoen 3, 20th Century Fox Home Entertainment
Tijdsduur: 720 minuten, horrorserie. Verkrijgbaar op: DVD en Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.