logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Sleedoorn 2: Het teken van de Zwarte Dood, Kevin Sands

sleedoorn 2In het tweede deel van Sleedoorn reizen we wederom af naar Londen. In 1665, om wat preciezer te zijn. Persoonlijk lijkt me dat niet zo’n gezellige tijd om er te vertoeven, maar spannend is het zeker. Het is een soort kantelpunt waarop mensen niet meer zo gaan geloven in magie en duistere krachten, en dat brengt heel wat veranderingen en onrust met zich mee. Ook in Sleedoorn 2: Het teken van de Zwarte Dood volgen we weer de voetsporen van Christopher, een apothekersleerling wiens leraar in het eerste deel om het leven is gekomen.

Strijd tegen de pest

Wat bijzonder is, is dat de fantasie van het verhaal de werkelijke gebeurtenissen heel aardig volgen. In 1665 brak er namelijk écht de pest uit in Londen, ook wel De Zwarte Dood genoemd. En natuurlijk wilden alle apothekers een geneesmiddel vinden tegen deze vreselijke ziekte! Helaas lukt het Christopher niet om zonder leraar een dergelijk middeltje te brouwen. Hij zit letterlijk in zak en as. Tot er uiteindelijk een apotheker in de stad komt die wel een werkend middel lijkt te hebben tegen de Pest. Christopher bied hem uiteraard de winkel van zijn meester aan, maar Galenus is achterdochtig en wijst het aanbod af. Vreemd! Ook omdat Melchior zo vreemd reageert is de argwaan van Christopher gewekt.

Schattenjacht

Maar er is veel meer in Sleedoorn 2. In het eerste deel heb je namelijk kunnen lezen dat Christoffer door zijn leraar, Benedictus, is opgeleid om puzzels op te lossen. Die komen hem goed van pas wanneer hij een schat moet opduikelen. Dat doet hij samen met bakkerszoon Tom en oud-kennis Sally. Naarmate het verhaal verder gaat, komt het drietal ook in steeds gevaarlijkere situaties terecht. Niet alleen de apothekerswereld is hard en meedogenloos, ook de bewakers van de schatten en concurrenten hebben het op hen gemunt!

Conclusie over Sleedoorn 2: Het teken van de Zwarte Dood

Sleedoorn is een geweldig boek over het oude Londen. Het neemt je echt mee naar de duistere periode, waarin de pest nog levensgevaarlijk was en apothekers tegen elkaar opboksten voor de klant. Apothekersleerling Christopher gaat samen met zijn vrienden Tom en Sally op zoek naar een mysterieuze schat, de achtergrond van zijn overleden meester én naar de mysterieuze Galenus, die een geneesmiddel tegen de pest zou hebben. Spannend geschreven, bijzondere feitjes en een interessante achtergrond. Aanrader voor fans van spannende verhalen, historische verhalen en bizarre mysteries.
Door:
Score: Sleedoorn 2: Het teken van de Zwarte Dood krijgt 4,5 van de 5 punten.

Informatie

Sleedoorn 2: Het teken van de Zwarte Dood, Kevin Sands
Gottmer, 429 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025765569. Prijs: 16,95 euro.Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.