logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Skylanders Trap Team, Activision


skylanders trap team

De Skylanders denderen rustig voort om de gemene plannen van Kaos te dwarsbomen. Gelukkig worden er telkens nieuwe Skylanders ontdekt, die met bijzondere krachten en vaardigheden nieuw tegengewicht kunnen bieden aan de slechteriken van Kaos. Dit keer is het de beurt aan het Skylanders Trap Team.

STT_PS3_SP_Contents_Final_HiRes

Voor dit Team heb je een nieuwe Portal nodig: het Traptanium Portal. Het meest opvallende is wel dat je de Skylanders er niet meer óp zet, maar eigenlijk meer ín het portal. Deze heeft namelijk een stoer opgloeiende rand, met binnenin een doorzichtig rooster waar je de Skylanders in kunt zetten. De nieuwe Traptanium portal staat stevig op rubber voetjes, en heeft aan de kant van de stekker een kleine gevangenis zitten, met een zeshoekige uitsparing. In die uitsparing kun je Traptanium Traps plaatsen, waarmee het Skylanders Trap Team de grootste boeven kunt vangen. Let wel: de vallen hebben ieder hun eigen element, net als de boeven… en die moeten wel op elkaar aansluiten! Met de gevangen boeven kun je vervolgens spelen. Met behulp van de L2-toets op je controller (PS3) schakel je om van je huidige Skylander naar de gevangen boef. Daarmee kun je spelen tot de Traptanium-energie op is, dan wissel je automatisch weer terug en laat de Traptanium energie zich weer langzaam op. De boeven worden overigens gevangen in de trap zelf. Heb je twee waterelement vallen, dan kun je dus twee waterelement boeven vangen. Superleuk: de boeven laten soms van zich horen! Er zit een speakertje in de nieuwe portal verwerkt, waardoor de boeven je voorzien van grappig commentaar. Ook laten ze weten als hun energie weer helemaal is aangevuld. Maak er dus gebruik van!

Skylanders Trap Team_Kaos Mode_Fist Bump

Als extraatje heb je de uitdagingen van Kaos: arena’s waar jij het direct kunt opnemen tegen de troepen van Kaos. Daarbij heb je het voordeel van een kanon dat je kunt opbouwen, en moet je telkens een schatkist beschermen. Wordt die gekraakt, dan wint Kaos aan macht. Weet je te voorkomen dat Kaos de kist in zijn bezit krijgt, dan wordt jij rijkelijk beloond met goud en cadeautjes! En dat goud kun je natuurlijk prima gebruiken voor het kopen van Upgrades bij Persephone, die ook weer van de partij is.

Gulper_Screen

Naast de nieuwe en stoere Trap Team-skylanders (die je zou kunnen vergelijken met de Giants uit de tweede serie) zijn er ook nieuwe ‘gewone’ skylanders te koop, maar ook kleine en stoere Skylander Mini’s. Een heel leuke uitbreiding op de collectie. Natuurlijk kun je ook de Skylanders gebruiken uit het Spyro’s Adventure, Giants en Swap Force. Voor de afgesloten delen van het spel heb je Trap Team skylanders nodig van dat element, maar er zijn ook speciale opdrachten beschikbaar voor de Swap Force teamleden en de Giants. Daardoor krijgt het verhaal een heel veelzijdig karakter. En je kunt alle Skylanders uit je verzameling gewoon gebruiken – misschien heb jij wel alle 175 skylanders in bezit?

Let vanaf 1 november trouwens goed op, want dan kun je de Eon’s Elite tegenkomen. Speciale skylanders, die in een beperkte oplage worden verkocht. Ze hebben een opvallende metallic afwerking en een gouden basis.

Skylanders Trap Team, Activision
PS3, PS4, Wii, Wii U, XBOX 360, XBOX One, Nintendo 3DS. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Prijs: vanaf 50 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] steunt alle 300+ karakter toys uit de eerdere Skylanders games, waaronder Skylanders SuperChargers, Skylanders Trap Team, Skylanders SWAP Force, Skylanders Giants en Skylanders Spyro’s Adventure. Zodra je als speler […]

  2. […] zijn er andere manieren om met de Skylanders te spelen. Je kunt ze natuurlijk gewoon gebruiken als action figures, als poppetjes om je eigen […]

  3. Judith Stienen op Facebook avatar
    Judith Stienen op Facebook

    leuk! Wij hebben nu net de ‘oude’ versie.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.