logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Skylanders Swap Force, Activision


Het derde deel uit de Skylanders reeks is gelanceerd: Skylanders Swap Force! Deze keer zijn er heel bijzondere Skylanders vrijgekomen. Tijdens een felle strijd, lang, lang geleden, zijn er namelijk een aantal Skylanders vast komen te zitten in een magisch krachtveld boven een vulkaan. Daarin zaten ze lange tijd opgesloten, maar daardoor hebben ze ook een speciale vaardigheid gekregen: ze kunnen zich in twee delen splitsen, en zichzelf combineren met een andere Swap Force Skylander! En daardoor ontstaan meteen heel bijzondere combinaties.

Qua spel kom je een beetje terug naar het eerste deel: jij als Poortmeester hebt een dorpje als uitvalsbasis, waarin van alles te doen en te beleven is. Dat dorpje is ook de bron om naar verschillende gebieden te gaan en te ontdekken. In ieder gebied vind je verschillende schatten, hoeden, zieljuwelen, kortom: daar is weinig nieuws onder de zon. Meer dan genoeg te ontdekken en uit te zoeken, goed voor uren en uren zoekplezier!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=StRlHTRBct4]

Het bijzondere van deze game zijn de Swap Force figuurtjes. Deze speciale poppetjes hebben, net als de Giants en sommige ‘gewone’ karakters drie aanvallen. Twee daarvan zijn gekoppeld in het bovenlichaam, een daarvan in het onderlichaam. In de startersset krijg je Blast Zone en Wash Buckler meegeleverd: vuur en water. Oh ja: en Ninja Stealth Elf niet te vergeten, je allereerste Serie 3 Skylander, die nóg meer levels kent, en die nóg meer geüpgrade kan worden. Blast Zone vliegt met raketten over het aardoppervlak, en kan je lanceren om met een botsing schade toe te brengen aan je vijanden. Als normale aanvallen gooit hij bommen en heeft hij een vlammenwerper, waarmee hij een cirkel van vuur kan maken.

Wash Buckler slibbert met zijn tentakels over de grond. Zijn aanval? Hij walst letterlijk over zijn vijanden heen. Als upgrade kun je een extra aanval kopen voor de tentakels, waarbij je ook kunt slaan met de tentakels. De normale aanvallen zijn een zwaardaanval en een bellenschieter, waarmee je de vijanden tijdelijk buiten gevecht stelt. En die twee kun je dus combineren! Niet alleen de aanvallen, maar ook de elementkrachten worden zo gesplitst. Heb je een gebied waarin vuur sterker is, en speel je met twee personen? Dan kun je dus allebei een stukje vuurkracht hebben! De Swap Force figuurtjes koppel je aan elkaar met een krachtige magneetsluiting. Daardoor zitten ze altijd goed vast, en is het een slijtvaste verbindingsmogelijkheid. Slim bedacht!

Skylanders Swap Force moet je kopen als starter pack. Je hebt voor de karakters namelijk de nieuwe Portal nodig. De oude doet het niet met deze game. De oude Serie 1 en Serie 2 poppetjes kun je wél gewoon gebruiken. Dat scheelt, want je hebt natuurlijk al een flinke verzameling Skylanders in de kast staan! En je oude game werkt wel met deze portal. Even wisselen en je bent klaar. Ook handig: je oude Skylanders kun je ook gewoon gebruiken om de verschillende Element-poorten te openen. Daarvoor ben je dus niet direct gebonden aan de nieuwe Swap Force karakters. Naast speciale minigames en gebiedjes voor de Swap Force poppetjes zijn er ook nog speciale kisten, koffers en missies voor Giants. Die komen dus niet meteen zonder werk te zitten. Gelukkig maar!

Stort je snel in een nieuw avontuur met de nieuwe Skylanders. Oh ja: bekijk ook zeker eens de coole art en filmpjes!

Skylanders Swap Force, PS3, Wii, WiiU, 3DS, XBOX360
Activision. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Prijs: 69,95 euro

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.