logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Skechers Shape ups SRR

Shape Ups hadden bij mij het imago van een vrouwenitem. Wat extra aandacht voor benen en billen, om weer strak de zomer in te kunnen gaan. Toen ik ontdekte dat er ook een mannenlijn van dit product bestond, maakte Skechers me toch nieuwsgierig. Maakt het product waar wat het belooft? Het model aanschouwende zal het zeker zijn effect hebben: het is logisch dat wanneer je een bepaalde houding inneemt, je bepaalde spieren intensiever gebruikt. Hierdoor worden deze beter gevormd, en sterkere spieren gebruiken meer energie: twee vliegen in een klap. Ik was dan ook blij met de mogelijkheid de Shape ups zelf uit te proberen. De SRR-serie, wel te verstaan: de Skechers Resistance Runner. Ik heb de schoenen nu vier weken in gebruik. Vroeger was ik een fervent loper, maar door allerlei omzwervingen is het er een beetje bij blijven liggen. Met een gezonde spanning in mijn buik trok ik de schoenen aan – de eerste loopschoenen sinds jaren.

De Skechers SRR running schoen heeft een enigszins ronde zool, welke ontworpen is om een vloeiendere pas te creëren die een natuurlijke loopbeweging evenaart. Een voordeel zou zijn dat dit letsel helpt te reduceren en je prestaties moet verbeteren. Dat blijkt al meteen zodra je de eerste stappen zet. Hoewel… de eerste stappen, die zijn wel even wennen! De schoenen zijn natuurlijk gemaakt om te rennen, niet om te wandelen, en door de sterke vormen is het lopen even wennen. Zet je er echter eenmaal de pas in, dan lijkt het wel of je vleugels krijgt. Heerlijk, hoe je voeten zichzelf lijken neer te zetten en als vanzelf hun beweging naar voor weer lijken te maken. Het lijkt werkelijk of je vliegt, zo soepel en licht wordt het rennen! Onderschat het echter niet: na een korte tijd voel je wel aan je benen dat je flink aan het rennen bent, en je bovendien bezig bent met een flinke workout. De schoen is ontworpen voor een training met meer weerstand en de highviscosity wedge helpt daarom meer energie te absorberen, waardoor je als drager gedwongen wordt om zijn spieractiviteit bij elke stap te verhogen. Zo bereik je een betere fitheid kortere trainingen.

Wat merk je in de praktijk? De nadruk ligt wat meer op kracht dan op conditie: waar lopen meestal enkel voor conditie werd ingezet (en een basisspierkracht) krijg je met deze schoenen ook meteen een extra workout voor je benen mee. In de praktijk? De versnelling op je fiets kan een standje hoger, je loopt makkelijker trappen op en af, en je bent eerder geneigd om de benenwagen te nemen dan dat je in de auto stapt. Bovendien krijg je dan ook het lopers-virus te pakken: weer of geen weer, je schoenen lijken je op vaste tijden te roepen voor een rondje door het bos, het park of over het fietspad door je wijk.

Skechers Shape ups SRR, Skechers
Prijs: 139 euro

Schoenen koop je online bij:
Snipes | Mooiesneakers.nl | Sneakerbaas | JD Sports

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.