logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Sinterklaas, Charlotte Dematons


9789047704928_front Sinterklaas charlotte dematons

Al in 2007 kwam het boek Sinterklaas uit van Charlotte Dematons. Een heerlijk zoekboek, zoals we van Charlotte kennen uit het boek Nederland of De Gele ballon. Ook dit boek staat vol grote platen, dit keer uitgevoerd als stevig kartonboek met een enorme afmeting van 27 x 36 cm.

In dat enorme boek zie je verschillende situaties die te maken hebben met Sinterklaas de aankomst, de boot, Pieten die cadeautjes gaan uitdelen, Sinterklaas die de hulpsinten gaan beoordelen… Je ziet ze allemaal, met een buitengewone detaillering. Daardoor kun je urenlang blijven staren en zoeken naar de verschillende pietjes, kinderen, sinten en cadeautjes, en je eigen verhaal bedenken.

En natuurlijk kun je op zoek gaan naar een paar terugkerende elementen, zoals het snoepende Pietje, de Piet die zijn hoed kwijt is, de Hoofdpiet, het Zielepietje, en nog veel meer. Dat maakt dat je met een bepaalde missie naar de platen kijkt. Jammer genoeg zijn deze terugkerende elementen niet echt genoemd  zodat je een beetje aan je lot wordt overgelaten. Maar dat is helemaal niet erg, want in dit boek kun je heerlijk ronddwalen!

Sinterklaas, Charlotte Dematons
Lemniscaat, november 2012, 16 pagina’s, hardcover.
Prijs: 18,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789047704928


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.