logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Sinner zonnebrillen


recensie-7096

Sinner ken je wellicht van de wintersport. Hun helmen, dassen, handschoenen en accessoires staan bekend om hun eigenwijze karakter en goede kwaliteit. Maar wist je ook dat er zonnebrillen zijn van het merk, die je qua vormgeving niet direct zou koppelen aan de wintersport? Dat maakt het voor niet-sporters ook een interessant merk, want een goede bescherming van je ogen is erg belangrijk – zelfs in de winter! En voor een hippe, coole of sportieve zonnebril ben je bij Sinner helemaal aan het juiste adres.

Ze hebben namelijk een flink assortiment aan monturen, waarbij ze van chique naar sportief gaan, en van een retro pilotenbril tot een sportieve skibril. En alles daar tussenin. En al die brillen hebben een heel transparant systeem, waarbij je direct kunt zien welk type glas er gebruikt wordt, en welke eigenschappen het montuur hebben. Dat neemt niet weg dat de meeste brilleglazen gepolariseerd zijn. Dat houdt in dat je direct het optimale haalt uit een felle lichtsituatie, en dat vervelende schitteringen in glas en wat er zo veel mogelijk worden tegengehouden. Daardoor heb je een veel beter zicht dan met een niet-gepolariseerde zonnebril.

De monturen zijn natuurlijk heel divers. Ga je bijvoorbeeld voor een chique en hippe vrouwelijke pilotenbril Genna, met een metalen montuur, of voor een neurtaal-sportieve zonnebril als de Sundown? Beiden hebben ze hun eigen voor- en nadelen, maar beiden zijn ze ook nagenoeg onverwoestbaar. De Genna dankzij z’n metalen montuur, terwijl de lichtgewicht kunststof sundown juist weer een iets flexibel montuur heeft.

Speciale aandacht zou ik graag schenken aan de kinderbrillen van Sinner (want ook kinderogen hebben de nodige bescherming nodig) waarbij we de Richmond wel heel eigenwijs vonden: een blauw montuur met groen-reflecterende glazen. Hoe cool kun je het hebben? Ook brildragers hoeven niet met lege handen naar huis, want de Sunrise is een zogeheten overbril. Een briljante (sorry voor de woordspeling) uitvinding, want zonnebrillen en brildragers zijn geen goede combinatie. Ja, je kunt zonnebrillen op sterkte kopen, maar die zijn alles behalve handig. Twee brillen wisselen? Dat doe je niet zo snel. Een dagje winkelen of rondlopen in een omgeving waar je soms in de zon bent en soms uit de zon… en je kiest één van de twee. Met een overbril schuif je de zonnebril dus gewoon over je gewone bril heen. Je hebt de bescherming van de zonnebril en het glas op sterkte van je normale bril! De Sundown is er in twee maten, het is dus wel verstandig om ‘m even te passen. En daarmee heb je meteen gepolariseerde SINTEC categorie 3 lenzen die 100% UVA/B/C protectie bieden!

Prijzen beginnen bij ongeveer 25 euro voor een zonnebril. Meer informatie over de verschillende glazen die Sinner gebruikt? Die vind je op www.sinner.eu

Kinderkleding koop je online bij:
Kixx Online | kinderkleding.nl | Kidscotton | littlecool.com

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.