logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Sing!

Ben jij ook zo’n fan van al die talentenshows op televisie? Dan ben je niet de enige! Het lijkt erop alsof mensen over de hele wereld al jarenlang in de ban zijn van al die verborgen talenten. Maar dat is niet overal zo. In de dierenwereld bijvoorbeeld is er nog weinig van te merken. Maar daar komt verandering in, wanneer de mislukte theaterbaas Buster Moon zijn theater wil redden van een ondergang. De kleine koala heeft een briljant plan bedacht om geld in het laatje te brengen. Hij organiseert een talentenjacht voor alle dieren die hun kunsten willen vertonen. En dat blijkt een groot succes. Ze staan urenlang in de rij!

Misverstand

Zijn stokoude assistente, een hagedis met een glazen oog, maakt namelijk een foutje bij het drukken van de folders: in plaats van 1000 euro beloning (het allerlaatste geld van Buster) staat er maar liefst 100.000 op de folder! En tja, wie wil nu niet zo’n enorme prijs winnen? Dat stelt Buster voor een grote uitdaging. Ten eerste moet hij voor het einde van de wedstrijd zo’n enorm bedrag bij elkaar zien te sprokkelen, maar aan de andere kant wil hij de enthousiaste deelnemers ook niet zo maar aan de kant schuiven.

De top 5

Na een lange selectieronde (die echt hilarisch is, een beetje als ‘Idols’ maar dan met goed-zingende kandidaten, met leuke persiflages op zangers en zangeressen) blijven er een aantal kandidaten over. Een bont gezelschap, die ieder zijn of haar eigen problemen moet zien te overwinnen. Vijf finalisten staan in de spotlight: de muis Mike (Seth MacFarlane) die liegt en bedriegt, maar prachtig kan zingen; een verlegen tiener-olifant Meena (Tori Kelly) met plankenkoorts; Rosita, een oververmoeide moeder van 25 biggetjes (een rol van Reese Witherspoon); een jonge gangster-gorilla Johnny (Taron Egerton) die afstand wil nemen van zijn criminele familie en Ash, een punk-rock stekelvarken (ingesproken door Scarlett Johansson) die niet langer in de schaduw wil staan van haar arrogante vriendje.  Al die verhaallijnen lopen door elkaar in dit geweldige muzikale spektakel.

Conclusie over Sing!

Sing! is echt een geweldige film die je absoluut moet zien. De film is grappig, verrassend, veelzijdig en vooral heel erg muzikaal. Er spelen zo veel verhaallijnen door elkaar dat iedereen zich er wel in kan vinden, van stoere mannen tot huismoeders – en iedereen er tussenin. Toch blijft de film heel overzichtelijk. Dankzij het heerlijke tempo in het verhaal blijft het zelfs voor jonge kijkers boeiend tot de laatste minuut.
Door: CooleSuggesties
Score: Sing! krijgt 10 van de 10 punten.

Informatie

Sing, Universal Pictures

Tijdsduur: 01:50, animatie.
Leeftijd: vanaf 6 jaar.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.