logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Simply Italian, Michela, Emanuela en Romina Chiappa


De gezusters Chiappa zijn van origine Italiaans, maar wonen al geruime tijd in Engeland. Een flink verschil, maar gelukkig zijn ze hun Italiaanse roots nog lang niet vergeten. Ze zijn dan ook regelmatig in het kleine bergdorpje in Italië te vinden, waar hun familie vandaan komt.

Passie en relaxen

In het boek Simply Italian proberen ze een stukje van die Italiaanse passie en relaxte levensstijl over te dragen aan jou als lezer. Lekker genieten, veel eten, langzaam koken met verse ingredienten… veel heb je niet nodig voor een mediterrane stijl. Tussen alle gerechten door is er dan ook ruim aandacht voor de zusjes zelf, die vertellen uit hun eigen verleden, en ervaringen van vroeger en het ware Italiaanse leven delen.

Hoofdstukken

De recepten zelf zijn ingedeeld in een paar heldere hoofdstukken: antipasti, pasta, gnocchi en risotto, pizza en deeghapjes, hoofdgerechten, bijgerechten, soepen, salades en dressings, en natuurlijk de hoofdstukken desserts, en gebak en koekjes. Het leuke van de recepten is dat de meeste echt met de hand gemaakt worden. Zelfs pasta wordt zelf gemaakt, en verwerkt tot gnocchi, lasagne of verschillende pastasoorten. Alleen jammer van die pasta carbonara – met room…

De sfeervolle foto’s maken het boel tot een echt Italiaans meesterwerkje. Ruim aandacht ook voor de charmante en knappe meiden, maar dat spreekt voor zich: zowel de zusjes als de gerechten zijn bijna even fotogeniek. Die kans laat je niet schieten natuurlijk!

Simply Italian, Ciappa sisters
Van Diskhoeck, april 2014, 304 pagina’s, hardcover.
Prijs: 25 euro. ISBN: 9789000335237

 

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.