logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Simple Smart Cooking, Julius Jaspers


Simple Smart Cooking Julius Jaspers is groot voorstander van Smart Cooking. Daarbij besteed je veel aandacht aan de voorbereiding van je gerechten, waardoor je heel veel kunt voorbereiden. Als je gasten dan aan tafel zitten, heb jij alleen nog maar wat tijd nodig om het gerecht te bereiden – veel meer dan een paar minuten hoeft dat niet te duren (kooktijd uitgezonderd, uiteraard). Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze wel eens, maar in het boek Simple Smart Cooking zal je zien dat je met een goede voorbereiding veel verder komt dan de helft. Bijna tot het einde, zelfs. In dit kookboek laat Julius Jaspers je aan de hand van zeventien basisingrediënten (appel, aardappel, aardbei, varkensvlees, rundvlees, vis, schaaldieren, aubergine, chocolade, eieren, uien, zuivel en nog een paar andere ingrediënten) zien hoe je totaal verschillende gerechten op tafel kunt zetten die je vooraf al ruim kunt voorbereiden. Lekker eenvoudig, dus! Dat wil overigens niet zeggen dat het allemaal snel in elkaar te draaien gerechten zijn, want bij sommige gerechten heb je echt wel wat kennis en vaardigheden nodig, en tijd om verschillende elementen te bereiden. Erg is dat natuurlijk niet: lekker eten mag best tijd kosten om te bereiden. Per ingrediënt vind je vijf uitgewerkte gerechten, en vijf gerechten ter inspiratie – daar mag je zelf bij uitzoeken hoe je ze vorm geeft. Achter in het boek vind je nog eens een uitgebreide index, zelfs op op ingrediënt. Ik miste wel een index waarbij de gerechten zijn ingedeeld op gebruiksmoment (voorgerecht, hoofdgerecht, lunch, nagerecht). Dat zou het voorbereiden van je diner of maaltijd nóg een stapje makkelijker maken. Iets met voorbereidingen en het halve werk enzo… De gerechten in dit boek zijn netjes en duidelijk uitgewerkt. De tips en technieken die Julius je aan de hand doet zullen je natuurlijk ook bij andere gerechten zeker van pas komen. Naast de gerechten staat steevast een mooie en sfeervolle foto, die niet altijd overeenkomt met het gerecht. Bij een vleesgerecht staat bijvoorbeeld dat je het in plakjes moet snijden voor je ‘m aanbakt, terwijl op de foto toch een groot stuk vlees te zien is, dat na bereiding in plakjes is gesneden. Simple Smart Cooking, Julius Jaspers Carrera, 250 pagina’s, hardcover. Prijs: 29,99 euro. ISBN: 9789048829187

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.