Recensie: Silent Hill: HD Collection, Konami


silent hillSilent Hill is een echte klassieker onder de computergames. En dan heb ik het niet alleen over het horror-genre. Iedereen die íets om gamen geeft kent wel Silent Hill, al was het maar van naam. Konami heeft dan ook besloten de nieuwe generatie gamers het genot te gunnen kennis te maken met Silent Hill 2 en Silent Hill 3. Volledig opgepoetst in HD.

Maar werkt dat wel, games opnieuw uitbrengen? Tja. Je kunt er natuurlijk heel veel tijd in steken om alle graphics te verbeteren, netjes af te ronden en écht full-HD te maken, maar dat zou ook wel weer veel van de charme wegnemen. Bij deze games is dat best goed gelukt: ze zijn dicht bij het origineel gebleven, en toch een duwtje naar 2012 gekregen om bij te blijven met de nieuwe technieken.

Beide games zijn overigens briljant. Spookachtig, mistig, vol zombies, monsters en ander gespuis uit de onderwereld, die je met minimale middelen te lijf moet gaan. Verwacht flinke puzzelopdrachten, zenuwslopende gevechten met de meest bizarre wapens, maar ook veel goodies, extra opdrachten en beloningen die je kunt vrijspelen. Het is een enorme, spannende wereld die je vrij kunt doorkruisen, ontdekken, slopen en waarbij om iedere hoek gevaar kan schuilen. Het is een horrorgame die niet alleen rust op enge monsters of schrikeffecten, maar ook eentje die je echt meesleept de diepte in. Je wordt de stille heuvel opgetrokken vanachter je controller, meegezogen in de bizarre wereld vol mysteries en raadsels, totdat je erachter komt dat het eigenlijk tijd is om op te staan… nou ja… een nachtje slaap meer of minder…

Ondanks de verslavende sfeer van het spel zitten er wel een paar minpuntjes aan het spel De grootste zit hem wel in de gameplay: deze hapert! Eén van de grootste missers die je tegenwoordig kunt maken: een spel dat stottert. Soms wat meer, soms wat minder, maar het is een echte domper om het spel te zien haperen. Kun je je hier overheen zetten, dan moet je dat zeker doen. Het is en blijft een supertitel, die je lang zal boeien. Hou je van horror, puzzel of adventure? Silent Hill.

Silent Hill: HD Collection, PS3, XBOX 360
Konami. Leeftijd: vanaf 18 jaar. Prijs: 30 euro

Deze game bij: BOL.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.