logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Gigaset SL910A met L410 handsfree clip

Als je normaal gesproken rondloopt met een smartphone, kan het even wennen zijn om thuis weer aan de slag te moeten met een normaal toestel met knopjes en een heel klein schermpje dat weinig informatie weet te geven. Gigaset heeft hier verandering in gebracht, en komt met een touchscreen huistelefoon: de Gigaset SL910A. Veel dichter bij een smartphone zul je niet komen, hoewel veel ‘smart’-functies ontbreken: geen mp3-speler/videospeler, gps, fototoestel… wel kun je gebruik maken van een USB- of bluetooth-aansluiting om gegevens over te zetten, zodat je bijvoorbeeld een foto kunt laten zien als er bepaalde mensen bellen.

Het toestel zelf is wel degelijk en mooi uitgevoerd. De telefoon is dan ook best zwaar, heeft een glazen schermpje (capacitief touchscreen) en een sjieke metalen behuizing. Op het scherm heb je drie ‘homescreens’: het normale toetsenbord, een overzichtsscherm met bijvoorbeeld de gebelde nummers en een informatiescherm, waarop je een klok, kalender, agenda en contacten kunt laten zien. De contactinformatie is net zo uitgebreid als die van een smartphone. Je kunt bijna alle denkbare informatie toevoegen aan een contactpersoon, waaronder tot acht (!) verschillende nummers, én een foto. Het informatiescherm is natuurlijk wel erg handig, zo kan je telefoon echt een onderdeel worden van je huishouden.

Via bluetooth en de mini-USB kun je gegevens synchroniseren vanuit je PC (Outlook), foto’s toevoegen aan de contactpersonen en een eigen ringtone uploaden. Handig, maar waarschijnlijk ga je dat niet heel vaak doen. Wel handig is dat je met de bluetooth-functie ook gebruik kunt maken van een bluetooth headsetje. Zo kun je de handen vrij hebben. Dat is ook wel nodig, want de handsfree functie van de SL910A is niet echt briljant: hij sluit de speaker snel af als je praat, en dat praat niet altijd even prettig.

Handig is wel dat je er een basisstation én een lader bij krijgt. Tegenwoordig maken veel mensen namelijk gebruik van glasvezel, of komt de telefoon binnen in de meterkast. Je basisstation kan zo netjes weggewerkt worden in de meterkast, en de lader kan overal in huis worden neergezet. Super! Het lijkt misschien niet zo heel erg milieubewust, maar wel erg handig. De Gigaset SL910 gebruikt echter een zuinige netadapter die minder elektriciteit verbruikt. Bovendien kun je het DECT-signaal van het basisstation van de Gigaset SL901 met 80% verminderen door de ECO-Mode in te schakelen. Bovendien schakelt de ECO-Mode+ het DECT-signaal uit zodra de telefoon zich in standby-stand bevindt. Dat klinkt behoorlijk zuinig!

De handsfreefunctie van de telefoon wordt in deze set trouwens compleet overgenomen door de L410 handsfree clip. Een handige clip, die best groot is (groter dan twee AA-batterijen naast elkaar), die je overal aan kunt clippen. Met dit apparaatje kun je binnenkomende gesprekken aannemen, en gebruiken als handsfree spreektoestel. Dat werkt wel prettig. Bovendien kun je een gesprek makkelijk overnemen die je eerder met je SL910A hebt aangenomen. Maar waarschijnlijk heb je de clip gewoon altijd bij de hand, da’s namelijk wel zo makkelijk!

De L410 kun je ook gewoon los kopen voor ca. 50 euro, en koppelen aan de meeste DECT-toestellen. De geluidskwaliteit is super, en omdat je hem makkelijk bij je draagt scheelt het weer zoeken naar de handset. Bovendien heb je jouw handen vrij. Een geweldige vinding! Waar de SL910A eerder te betitelen is als een leuke gadget, zijn daar nog wat verbeteringen mogelijk. Vooral in de functies zijn wat beperkt voor de prijs. Het is een net en leuk apparaat, begrijp me niet verkeerd, maar het komt enkel in de zin van de kalender, klok en bedieningswijze in de buurt van een smartphone. De L410 is wel een geweldig apparaat. Ik kan me voorstellen dat zodra je er aan gewend bent, hem niet meer los wilt laten!

Gigaset SL910A met L410 handsfree clip
Prijs: 199 euro

Ga naar de Gigaset website


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.