logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Severin Raclette steengrill RG 2619


De winter zit er weer aan de komen, en wat is er met al die feestdagen leuker en lekkerder om gezellig samen aan tafel te eten en te koken? Heel weinig! Daarom is het verstandig om vast te kijken naar een leuk gourmetset. De Raclette van Severin is een geweldig leuke suggestie. De RG 2619 bestaat uit twee platen: een steengrillplaat, en een anti-aanbakdeel met aan de ene kant ee grillrooster en aan de andere kant vier cirkelvormige uitsparingen voor pannenkoeken, eieren, omeletten en meer van dat soort dingen.

Door de combinatie van deze twee kun je een aantal verschllende dingen bakken> Ten eerste is de steengrill natuurlijk ideaal voor een lekker stukje vlees, dat echt mager wordt gebakken, aangezien boter of vet niet hoeft op een hete steen. Of natuurlijk groenten of fruit. Eventueel vocht wordt in een rand van de steen opgevangen. Op de grillplaat kun je daarentegen weer gemarineerde stukjes vlees bakken, pannenkoeken, en nog veel meer.

Onder het grilldeel is plaats voor maar liefst acht vierkante pannetjes, waarvan het handvat niet warm wordt. Let er wel op dat je met een houten of kunststof spateltje werkt. Deze worden jammer genoeg niet meegeleverd. De pannetjes zijn ideaal voor pannenkoeken of raclettes, een kleine pizza op een stokbroodje en andere kleine gerechten die baat hebben bij een bovenverwarming. Wel handig is de stabiele en degelijke basis, die rotsvast op tafel staat. De voet wordt niet warm, en kan dus op ieder oppervlak geplaatst worden. De stroomkabel heeft een lengte van twee meter. Niet gigantisch lang, maar we hebben ze zeker korter gezien.

Op de roestvrijstalen basis zit een grote draaiknop, waarmee je de temperatuur kunt regelen. Zodra de grillpan verwarmt, gaat een blauw LED-lampje branden. Dat ziet er modern en strak uit, en past helemaal bij de vormgeving van de pan. Na het grillen is de plaat bijzonder handig schoon te maken. De anti-aanbak doet prima z’n werk, en ook de steen bleek verbazend makkelijk schoon te maken. Zelfs gemarineerde stukjes vlees, die hun handtekening op de steen hadden achtergelaten, lieten hun sporen eenvoudig wegpoetsen. Een geweldig apparaat, dat degelijk op tafel staat. Handig is de temperatuurregeling. Let wel op een voorverwarmtijd voor de steen: die heeft zeker een 10-15 minuten nodig. In die tijd kun je echter vast aan de slag met de grillplaat, die al eerder op temperatuur is.

TIP: in de tijd dat tafelbarbecue’s trendy zijn: wat dacht je van buiten gourmetten?

Severin Raclette steengrill RG 2619
Prijs: ca. 70 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.