logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Seventh Son


seventh son De film Seventh Son is gebaseerd op de boekenserie De Geestenjager van Joseph Delaney (om beter bij de film te passen is de Nederlandse uitgave opnieuw uitgebracht onder de naam De zevende zoon). De film zou gebaseerd zijn op de eerste twee boeken uit de serie, maar neemt meer vrijheden dan alle Harry Potter-verfilmingen bij elkaar: je zou bijna kunnen zeggen dat de basis van het verhaal gelijk is gebleven. Is dat erg? Tja, ligt er aan hoe je er naar kijkt. Als boekverfilming is het natuurlijk erg slecht en jammer, maar door de aanpassingen is de film wel een stuk spannender en dynamischer geworden! Zo wordt de hele leerfase van Thomas Wachter overgeslagen, waar de boeken juist om draaien. Thomas wachter is De Zevende Zoon van De Zevende Zoon: een jongen die dingen kan zien die voor anderen onzichtbaar zijn. Klinkt duister en magisch, en dat is de film natuurlijk ook. Zijn leermeester, Gregory, was ook een ‘zevende zoon’, en de laatste van zijn soort. Hij is dus op zoek naar een opvolger, maar zijn leerlingen blijven maar vermoord worden door bovennatuurlijke schepsels, zoals draken en heksen. Lastig! De film gaat dus in een rap tempo door de boeken heen, met een groots gevecht tussen Thomas, zijn strenge en oude leermeester en Moeder Malkin (de Dark Queen in het engels), de opperheks met buitengewoon sterke krachten. Moeder Malkin spant samen met haar zus en diens dochter samen om het Thomas en de oude Gregory zo moeilijk mogelijk te maken. Waar het in de boekenserie juist een heel langzaam proces is waarin Moeder Malkin de macht grijpt, gaat het in de film een stuk sneller. Sterker nog: daar ontsnapt ze in de eerste minuut al uit haar gevangenis. De film zelf is spannend en snel. Jammer genoeg blijkt het toch knap om dertien boeken in een korte tijd te verfilmen, hoewel daar met allerlei kronkels een poging toe gedaan is. Het verhaal is een stuk dunner dan uit de boeken, de setting is heel erg mooi uitgevoerd. De speciale effecten in de film zijn echter niet van topkwaliteit, vooral de veranderingen met rookeffecten zien er wat gekunsteld uit. Maar: voor fantasyfans zal het zeker smullen zijn!

Informatie

Secenth Son, Universal Pictures Tijdsduur: 132 minuten, Avonturenfilm. Leeftijd: vanaf 12 jaar. Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.