Recensie: Sesamstraat magazine 8, Z-press

Sesamstraat magazine is een maandblad voor lezers van 3-6 jaar. Dat is een lastige groep, omdat de ontwikkelingen in deze leeftijdscategorie elkaar in ontzettend rap tempo opvolgen. De jongsten kunnen wellicht net goed tellen, de oudsten weten misschien al hoe ze de cijfers moeten schrijven en kunnen al sommen maken. Het blad is dan ook breed opgezet. Aan de ene kant veel makkelijke activiteiten voor de jongste kinderen, waar ook oudere kinderen zich goed mee kunnen vermaken (het omcirkelen van alles dat je nodig hebt bij het logeren, of het zoeken in een grote vakantieplaat naar de Sesamstraat-figuren), terwijl de oudere kinderen een tekening kunnen afmaken of letters kunnen zoeken.

Het thema van dit nummer is Sprookjes.Zo worden kinderen al op de eerste spread uitgedaagd om zelf verhaaltjes te verzinnen: op een grote prent staan alle karakters inwoners van Sesamstraat afgebeeld, ieder met een eigen voorwerp waarmee ze zich vermaken: alles enigszins gerelateerd aan sprookjes, uiteraard. Daarnaast staan er natuurlijk veel leuke kleurplaten in het tijdschrift afgebeeld: hierin verbeelden verschillende personages sprookjes: Elmo klimt in de bonenstaak, Zoë is roodkapje. Maar ook dichter bij huis vind je sprookjes: fantasieën. Wat willen kinderen bijvoorbeeld worden, als ze groot zijn? En wat zou er in jouw droomboom hangen? Erg leuk is ook een knipplaat, waarmee je een heuse kijkdoos kunt maken! Zo komt je schoenendoos toch weer van pas!

Sesamstraat magazine, Z-press
Prijs: 3,95 euro

Website: Sesamstraat magazine

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.