Recensie: Sesamstraat magazine 11 2011, Z-Press

Sesamstraat magazine is een maandblad voor lezers van 3-6 jaar. Dat is een lastige groep, omdat de ontwikkelingen in deze leeftijdscategorie elkaar in ontzettend rap tempo opvolgen. Het blad is dan ook breed opgezet. Aan de ene kant veel makkelijke activiteiten voor de jongste kinderen, waar ook oudere kinderen zich goed mee kunnen vermaken.

Deze maand staat helemaal in het teken van logeren, slapen en alle rituelen die daar bij koren. Zo mag je zelfs uit gaan logeren bij Bert en Ernie, en kom je er achter wie er bij Graaf Tel in zijn kasteel durft te slapen! En wat neem je eigenlijk mee, als je uit logeren gaat? Bij het logeren wordt er natuurlijk ook gekeken bij wie kinderen van deze leeftijd het meeste gaan slapen. Aangezien dat toch opa en oma blijken te zijn, krijgen zij ook ruim aandacht: zo wordt er gevraagd wat ze graag doen bij opa en oma, maar gaan ze met Zoey ook bloemen knutselen als een bedankje voor het logeren.

Naast het logeren komen ook bedrituelen aan bod: pyama’s worden bekeken, en Elmo laat zien wat hij allemaal doet voor hij naar bed gaat: tanden poetsen, in bad, pyama aantrekken, verhaaltje lezen, en ga zo maar door. Een open deur hierbij is het aanhalen van de klok, zodat kinderen kunnen leren herkennen hoe laat ze naar bed moeten gaan. Deze activiteiten zijn al superleuk aangekleed met tekenen, schrijven, kleuren en tellen, maar er staan ook wat intensievere knutselactiviteiten in deze editie: zo wordt er gevraagd om een uitknipbeer lekker zacht te maken met stof of watten, gaan ze met Zoë aan de slag om bloemen te knutselen en gaan ze experimenten met verschillende soorten zeep, lekker plenzen in bad!

Sesamstraat magazine, Z-press
Prijs: 3,95 euro

Website: Sesamstraat magazine

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.